Vise cu litera "B"

1 Baba - Vreme schimbatoare (bruma, ploaie) dar si belsug.
2 Baba - Mai ales baba moarta daca vei visa, vreme rea inseamna, dar visul nu e rau deoarece sunt semne de belsug.
3 Baba - Belsug, avutie garbovita- vreme rea, va ploua la hora- afli o stire mincinoasa moarta- negura, ploaie vazand- vreme schimbatoare.
4 Baie ca faci - In curand vei avea o petrecere.
5 Baie prea fierbinte - Vei fi dispre?uit pentru o fapta necugetata.
6 Baie - Este locul curatirii, deci al purificari sufletesti. Forma geometrica clara, spre exemplu o baie rotunda sau patrata (sau o cada) simbolizeaza fondul bun al celui care viseaza. In acest loc dorim sa scapam de murdaria de peste zi, sa intram intr-o alta piele. Cine curata murdaria din baie, inainte de a se spala, ar dori sa uite repede trecutul, sa se purifice, inainte de a incepe o noua etapa. Pentru celelalte cazuri sunt valabile explicatiile de la a face baie.
7 Baie - Explicatiile acestui vis sunt diferite: baie daca faci, in vis, prevestire de sanatate si viata echillibrata inseamna baie fierbinte - vei avea parte de cearta, de dezbinare baie cu apa rece - cineva pune la cale ceva rau impotriva ta baie, pur si simplu, vazuta in vis, dar fara a intra in ea - dificultati, tradare inseamna.
8 Baioneta - Calatorie lunga si placuta.
9 Baioneta - Daca visezi ca esti injunghiat de cineva cu o baioneta este semn ca vei putea suferi pierderi financiare Daca tu impungi pe cineva cu baioneta va trebui sa fii atent la raporturile cu persoanele de sex opus.
10 Baioneta - Junghi, rascoala purtand - calatorie lunga si placuta.
11 Bal mascat - Te pandesc necazuri.
12 Bal - Daca participam in vis, la o petrecere dansata, inseamna ca si in realitate vom fi fericiti si veseli. Adesea, prin intermediul balului, subconstientul ne sugereaza ca trebuie sa facem mai mult pentru viata noastra, sa ne preocupam mai mult de ceea ce este in jur.
13 Bal - Durere de cap, calatorie grea cadem dansand - anularea proiectelor viitoare dansant - voiosie dansand cu iubita - cuplu solid dansand cu altii - erotism in ascuns in toi - legatura amoroasa infocata dans la - va da norocul peste un prieten mascat - suparare, tristete, imprejurari proaste din cauza unor oameni vicleni, evitarea ipocriziei participand la - veselie, nepasare sala de - probleme emotionale sfarsitul unui - relatie amoroasa ascunsa vazand - primesti o mostenire.
14 Balansoar - Fereste-te de boala.
15 Balansoar - Daca visezi ca esti singur intr-un balansoar inseamna ca vei avea o viata foarte usoara Daca visezi ca balansezi un scaun gol inseamna ca vei avea o reuniune placuta cu prieteni vechi.
16 Balanta - Atentie la prieteniile noi pentru ca cineva vrea sa te insele.
17 Balanta - Daca talerele balantei sunt la acelasi nivel, inseamna ca, in realitate veti avea atitudinea pozitiva si veti actiona cu chibzuinta. Daca unul dintre talere este mai jos decat celalalt, din celellalte simboluri puteti deduce daca acesta prevesteste un avantaj sau un dezavantaj.
18 Balaur - Vei primi o veste rea in legatura cu o fapta necinstita.
19 Balaur - Este simbolul arhetipal al virilitatii primordiale, cu sange rece, in care se pare ca nu exista nici o unbra de spiritualitate. Partea pozitiva a balaurului din vis este ca fiara din noi va fi, de cele mai multe ori, invinsa. Lupta cu balaurul simbolizeaza revolta omului impotriva sa si a sentimentelor sale. La Artemidoros balaurul se afla in stransa legatura cu bogatia si comorile, cu o personalitate situata la inaltime, de la care asteptam o promovare. Un balaur care provoaca oroare, prevesteste pericole serioase, dupa parerea telmacitorilor greci de vise. Un balau invins simbolizeaza o schimbare nefericita in propria viata (vezi, de asemenea soparla, monstru).
20 Balaur - Farmece care te goneste - frica neintemeiata cu care vorbesti - dispretul celor din jur cu multe capete - vizita unui om insemnat iti va aduce avere vazand - dusmani puternici visand - vei primi o veste rea in legatura cu o fapta necinstita.
21 Balena - Te vei imbolnavi sau vei afla de spre boala cuiva apropiat.
22 Balena - Pericol, boala aruncati din - drum nou in viata inghitit de - situate disperata, faliment privind o - stire despre boala cuiva.
23 Balon pentru copii - Mici necazuri iti vor strica zilele urmatoare.
24 Balon zburand - Marire, folos nesperat.
25 Balon - Este simbolul evenimentelor trecatoare din viata noastra, imaginea goanei dupa fericire, fara sa stim niciodata daca vantul ne este favorabil. Un balon spart simbolizeaza- ca si un balon de sapun spart- o speranta care nu se va implini (vezi, de asemenea balon de sapun).
26 Balon - A urca intr-un balon sugereaza faptul ca vei pleca intr-o calatorie neplacuta. Daca vezi un balon dar nu esti in el s-ar putea sa intampini piedici in afaceri.
27 Balon - Agitatie, nervozitate, boala in curand aterizand - schimbari in afaceri, succes efemer de sapun ce se sparge - deziluzii de la o fericire nacela de - drum lung pentru copii - mici necazuri iti strica zilele plutind - fals respect zburand - intalnire placuta, inaintare in grad, profit neasteptat.
28 Banane - Bucurie mult asteptata.
29 Banane - Daca visezi un pom cu banane este semn ca vei fi dezamagit de cineva pe care il admiri Daca mananci o banana s-ar putea sa suferi de o boala.
30 Bandaj (purtand) - Te vei imbolnavi.
31 Bandaj - Bandajul care se aplica in vis simbolizeaza o rana in realitate, provocata de cine printr-o jignire. Bandajul poate exprima insa si greselile pe care le facem in relatiile cu ceilalti oamnei (vezi, de asemenea medic, spital, durere, cicatrice, rana).
32 Bani aruncand - Mici necazuri care-ti vor produce mari neplaceri.
33 Bani gasind pe drum - Vei scapa de unele griji care te framanta.
34 Bani primind - Vei auzi vorbe neplacute si vei calatori curand.
35 Bani zornaind - Suparare mare.
36 Bani - Bani de hartie sau monedele simbolizeaza energia sufleteasca. Cine gaseste bani in vis, isi va incarca deci bateriile. Cine viseaza ca pierde bani, se va plange de pierderea unei calitati deosebite sau a uneia dintre fortele sale motrice emotionale. E vorba de valori sufletesti, de potenta sau impotenta, de castig sau pierdere, de bogatie sau saracie. Este importanta originea banilor, locul in care ii primim, ii gasim sau ii pierdem. De asemenea trebuie sa retinem culoarea si numarul banilor (vezi culori si cifra). Unii psihanalisti considera ca bani, mai ales monedele de aur, simbolizeaza in cazul barbatilor, capacitatea acestora de a iubi si de a reusi in viata, in timp ce monedele de argint reprezint orientarea acestora spre femei. La femei, banii sunt intotdeauna simbolul speculatiilor erotice.
37 Bani - Un vis important, cu foarte multe semnificatii: de te vei visa om cu bani, inseamna ca urmeaza o perioada fara griji in existenta ta bani de vei gasi, in vis, semn e ca vei pierde si banii pe care-i ai bani pierzand, in vis - vei fi cam neglijent si vei avea niste pierderi bani daruind - semn ca esti un om cu inima larga bani numarand - vei avea parte de bogatie, de noroc bani de argint- vei face niste afaceri cu mult castig in general, explicatia romaneaca a unui vis cu bani este ca acestia inseamna vorbe, adesea aceste vorbe nefiind prea bune.
38 Barba carunta - Un eveniment apropiat te va intrista.
39 Barba daca vezi in vis la o femeie - Doliu in familie.
40 Barba lunga ca porti - Puterea-ti va spori numai daca perseverezi.
41 Barba mica visand - Saracie.
42 Barba neagra - Vei castiga o suma mare intr-o afacere sau joc de noroc.
43 Barba rosie - Te vei compromite pentru vorbe nechibzuite.
44 Barba si mustati - Vei face eforturi mari dar vor fi incununate de mari succese.
45 Barba visand ca vezi la altu - Vei iesi invingator dintr-o infruntare ce nu-ti dadea sanse.
46 Barba - Barba era, odinioara, simbolul chibzuintei masculine. Ulterior a fost talmacita ca o masca (vezi masca) in spatele caruia dorim sa ne ascundem propriul ego, aceasta fiind interpretarea intalnita la cele mai multe visa din zilele noastre. Daca va pierdeti barba in vis, ar trebui sa renuntati la prejudecati si conceptii invechite. Cine isi perie barba in vis, este o persoana vanitoasa, conform vechilor carti de talmacire a viselor. Cine daruieste barba unei femei, este amenintat de pierderea potentei (vezi, de asemenea par).
47 Barba - Barba lunga, semn de putere asupra altora si de noroc este barba rara, scurta - saracie, mizerie, lipsuri, umilinte prevesteste barba alba de vei visa, intristare prevesteste, dureri, suferinti trupesti si sufletesti oameni barbosi de-ti vor aparea in vis - semn ca nu vei avea liniste din pricina altor oameni.
48 Barca - Cununie pentru cel neinsurat si cumetrie pentru cel insurat.
49 Barca - Rolul sau este de a va duce la mal in siguranta, unde veti incepe o noua viata. Daca barca pluteste pe ape linistite, inseamna ca drumul vietii va fi destul de usor. Daca apele sunt agitate, va trebui sa va asteptati la oboseala si dezechilibru sufletesc. Cine calatoreste pe intuneric, nu stie momentan care este cursul evenimentelor (vezi, de asemenea vapor, apa).
50 Barca - Vezi si punte. Daca visezi o barca trimitand semnale este un semn ca afacerile tale vor fi finalizate pozitiv. Daca visezi ca esti in mijlocul unei furtuni sau ca barca este crapata inseamna ca vei fi asaltat de multe griji marunte. Daca esti intr-o corabie cu panze este un semn ca vei primi un ajutor necesar de la altii .Daca visezi ca aluneci peste bord este un semn ca vor surveni incidente suparatoare.
51 Bariera - Greutatile in viata cotidiana se vor inmulti.
52 Bariera - (Vezi si gard)Daca in vis esti impiedicat sa intri undeva din cauza unei usi sau a vreunei bariere este semn ca vei avea dificultati in a-ti implini planurile.
53 Barza in cuib sau pe camp - Pregateste-te de nunta sau botez.
54 Barza - Daca visati o barza zburand, inseamna ca aveti planuri marete pentru a va ajuta familia. Daca in vis va apare cuibul sau, cu sau fara pui, acest lucru indica mai putin binecuvantarea cu copii, ci se refera la copiii cu care aveti de-a face in fiecare zi.
55 Basme ascultand - Noroc.
56 Basme spunand - Timp pierdut in afaceri fara folos.
57 Baston (rezemandu-te in el) - Pierdere de timp in afaceri.
58 Baston - Daca in vis vezi o majoreta sau un tobosar cu un baston la o parada este semn ca vei avea mici certuri in familie Daca vezi un dirijor cu un baston este semn ca poti aspira la mai mult.
59 Baston - Sanatate arma- despartire gasind- vei fi invins de dusmani lovind copilul cu un- nedreptate mai multe- prudenta sprijinindu-te in el pierderi in afaceri, boala rupt- ajutor ineficient, proiecte falimentare rezemandu-se in- stapanire, folos, sprijin la nevoie.
60 Baterie (instrument muzical) - Necazuri si barfa te vor afecta.
61 Bataie intre oameni - Certuri in familie.
62 Batalie ( razboi ) - Vei avea un sentiment de frica fata de noi greutai ale vietii.
63 Batalie - Vei avea parte de intristare.
64 Batalie - Noutate, sanatate dupa boala auzind- intristare, suparare camp de- necazuri, boala castigata- succes asigurat in poveste- vei avea de a face cu politia intre oameni- cearta cu cineva intre osti- nemultumire, boala navala- norocul se va intoarce pierduta- necazuri, suparari mari vazand- intristare, suparare visand-o- vei avea un sentiment de frica fata de noile greutati ale vietii.
65 Batran - Calatorie lunga si paguboasa, imbolnavire.
66 Batran - Spera intr-o viata indelungata, batranul pe care-l visezi s-ar putea sa fii chiar tu in traditia romaneasca, un vis cu batrani nu este prea bun.
67 Berbec - Calatorie in care vei suferi o paguba.
68 Berbec - Acest simbol al fortei creatoare a naturii nu apare foarte des in visele noastre. Daca visati ca sunteti actacat de acest animal (vezi si oaie), in realitate veti suferi din cauza unei persoane care vrea sa se asigure de simpatia dumneavoastra cu orice pret, dar care doreste sa ii fiti supus in totalitate. In cazul in care in vis luati berbecul de coarne, inseamna ca veti putea rezolva problemele cu multa ratiune.
69 Betie - Cearta cu o persoana apropiata.
70 Betie - Dca visati oameni beti, inseamna ca sunteti dezamagit de cei din cercul dumneavoastra de prieteni. In cazul in care chiar dumneavoastra sunteti beat, acesta este un semn ca subconstientul vrea sa va inlature piedicile, pentru a putea sa va depasiti problemele.Betia din vis simbolizeaza si faptul ca nu luati viata in serios, asa cum ea este in realitate (vezi de asemenea alcool).
71 Bici - Bucurie mare pe curand.
72 Bici - Cine viseaza ca pocneste din bici, in realitate doreste sa para mai brutal decat estede fapt. Totodata, acest vis scoate la iveala complexele de inferioritate, faptul ca prin educatia primitiva nu dati frau liber sentimentelor. Daca visati ca sunteti biciuit (de cele mai multe ori nu simtiti nici o durere), va umiliti adesea si lasati altora initiativa.
73 Bicicleta - Vei avea mai multe castiguri din afaceri.
74 Bicicleta - Tinerii sunt cei care viseaza adesea o bicicleta, deaorece vor sa obtina ceva prin propiile for forte, o nota buna la scoala sau o incheiere excelenta a activitatii de ucenic. Uneori visam ca mergem pe bicicleta impreuna cu partenerul, ceea ce prevestaste un drum fara necazuri, fara obstacole in viata. Daca unul dintr cei doi are o pana, acesta contitue un semn ca pe plan sexual sau partenerial ceva nu este in ordine.
75 Bicicleta - A urca pe un deal cu o bicicleta este semn ca trebuie sa ai grija de reputatia ta si ca trebuie sa eviti accidentele A cobori un deal cu bicicleta prezice rezultate bune pentru planurile tale.
76 Bicorn ( palarie ) - Mari neplaceri.
77 Bidinea - Vei primi un cadou pretios.
78 Bidinea - vei avea de aface cu oameni prosti, - avand - vei primi un cadou - cu par lung - schimbare - curata - cadou pretios, - in buna stare - bogatie in urma unor calatorii - vopsind cu - te muti in alta localitate.
79 Biletel - Vei fi invitat la o petrecere.
80 Bilet - Daca nu puteti descifra biletul pe care chiar dumneavoastra l-ai scris, acest lucru dovedeste neglijenta fata de o persoana apropiata (vezi, de asemenea notite).
81 Biliard ( ca joaca cineva ) - Vei avea mari beneficii din afaceri.
82 Biliard ( jucand ) - Vei trece usor peste necazuri.
83 Biliard - A juca biliard intr-un vis prezice procese pentru castigarea unei proprietati Daca masa si bilele nu sunt folosite inseamna ca cineva minte in legatura cu tine si te acuza.
84 Binoclu - Vei plati dobanda mare pentru o afacere neinsemnata.
85 Binoclu - Daca visezi ca privesti o cursa prin binoclu este semn de noroc Daca folosesti binoclul pentru a spiona oamenii inseamna ca vei fi impovarat de acuzatii false.
86 Binoclu - Indepinirea dorintelor - avand - vei plati o dobanda mare pentru o afacere neansemnata - privind prin - te insala cel cu care traiesti, boala de ochi, - vazand - revelatia asupra uei probleme, plata unor dobanz.
87 Biserica - Cineva iti va face mult bine.
88 Biserica - Chiar si pentru atei sau oamenii care nu sunt religiosi biserica este un loc al reculegerii. Cine viseaza ca este intr-o biserica este in cautarea linistii si echilibrului interior. Spatiul semiobscur din biserica simbolizeaza nehotararea resimtita in realitate. Daca visati ca drumul spre biserica este blocat, inseamna ce trebuie sa rezolvati conflictele care apar in viata de zi cu zi. Daca in biserica se produc lucruri obsecene, acest lucru simbolizeaza nespatanirea sau problemele din viata intima, care trebuie sa fie luate in serios. Vechi talmacitori de vise considerau ca, daca visati ca veti lua parte la un servicxiu divin, in realitate veti fi consolat(vezi de asemenea preot, serviciu divin, templu)
89 Biserica - Calm, liniste, ocrotire, protectie benefica, realizarea sperantelor - asculta predica la - pozitie nesigura la serviciu, - avand - cineva iti face mult bine - arzand - mare nenorocire - baiat in - esti impulsiv - clopote sunand la - nelinisti ascunse - daramata - relatii proaste, prevederi rele - faramata - necaz, ghinion - femei in interior - imprudente cu consecinte proaste - iesind - scapi de o complicatie - intrand - neliniste - in care te rogi - vei scapa de multe necazuri - in interior - nesocotinta cu efect grav - mare - dispute, te amesteci in dispute religioase - orga de - sa - ti revizuuiesti planurile - nu putem sa ne apropiem - deziluzii - preot - altii se ocupa de tine - privind - fericire - rugandu - te - usurare, scapi de necaz, confort - surpandu - se - nebunie, boala , moarte - trecand pe langa - clevetiri - uitandu - te la ea - vei avea putina mangaiere - vazand - nenorocire, primejdie de razboi - vazand din afara - noroc - visand - inaltare sufleteasca - zidind - nunta in familie.
90 Biserica - Biserica zidind, in vis, nunta prevesteste incendiu de biserica de vei visa, ti se va intampla ceva rau biserica in care te rogi - vei scapa de multe necazuri biserica mare, frumoasa, de vei visa, curatenie sufleteasca prevesteste, pocainta si putere de a-ti infrange pornirile rele: sufletul tau e pe drumul cel bun biserica in ruina de vei visa, semne de nefericire, de boala, asteapta-te la intamplari neplacute.
91 Bisturiu - Te bucuri de o sanatate deplina.
92 Bisturiu - Raceala, junghi - avand - dificutati mari - purtand - hotarari ferme - vazand - sanatate amenintata.
93 Bivol - Sanse, succese in afaceri.
94 Band ( gustand ) cafea - Umilinta te asteapta pentru ca nu stii sa te stapanesti.
95 Bivol - Castig mare si bun - avand - slabe succese in muca - privind cum se scoala - profituri mari in afaceri.
96 Bob - dragoste - de fasole - neplaceri in serviciu, neantelegeri cu cei din jur, cearta.
97 Bogatie - Fereste-te de boala.
98 Bogatie - Stire buna, placuta - avand - fereste - te de boala, pierderi banesti - jucand la jocuri de noroc - esti emotiv in relatiile cu altii - nu - ti pasa de economii - lucruri bune la serviciu - poftesti la bogatia altuia - perioada grea - renunti la - ingrijorare.
99 Bolnav ( ca esti ) - Semn rau, infidelitate din partea partenerului de afaceri.
100 Bolnav visandu-ti un prieten - Primejdiile te vor ocoli.
101 Bolnavi carand - In curand te vei bucura.
102 Bolnav - Bolnavul din vis este in totdeauna insusi cel in cauza, care si-a pierdut echilibrul sufletesc sau are de luptat cu probleme sentimentale. Daca visati ca sunteti bolnav, inseamna ca, in realitate cautati legaturi care sa va ajute sa depasiti problemele psihice. Daca ingrijiti bolnavi ati scapat deja de aceste probleme.
103 Bolnav - Pazeste-te de niste ispite daca te visezi bolnav.
104 Bolta cerului - Te vei bucura de avansare in serviciu.
105 Borcan gol - Castig dintr-o afacere mai veche.
106 Borcan plin - Ploaie si dureri reumatice.
107 Borcan - Astupand - fa economie - gol - castig bun intr - o afacere veche - plin - ploaie si dureri reumatice.
108 Bou - Timp prielnic unor bune afaceri.
109 Bou - Apare in cosmarurile barbatilor care se tem de pierderea potentei.La femei, boii din vis exprima supunerea feminina, neemanciparea. Uneori, ei anunta o crestere a prestigiului, de care cel in cauza se va bucura, pentru ca ceilalti s-au comportat ca niste boi (vezi, de asemenea jug , taur).
110 Bou - Vei avea parte de un trai cumpatat.
111 Box pe ring - Iti vei atinge scopul urmarit.
112 Box - Daca visezi ca esti la un meci de box ca luptator sau ca spectator vei reusi in ceea ce ti-ai propus daca perseverezi.
113 Box - Saracie.
114 Box - Manusi de - contracte ce trebuie facute - pe ring - atingi scopul dorit - tu esti implicat - atentie la sanatate poti avea surprize - vazand pe altii - atingerea scopurilor propuse.
115 Brad inalt - Mult noroc in dragoste.
116 Brad ranit , murdar - Dusmanii uneltesc impotriva ta.
117 Brad - Noroc, intreprindere plsina de noroc - impodobit - succes deosebit - impodobit cu beteala - petrecere deosebita - in scorbura - succes la serviciu - mare - dragoste aprinsa - unul langa altul - faci fata u or probleme grele - urcand in - avansare - vazand - fericire, sanatate - vazand coroana - victorie asupra dusmanului.
118 Branza - Nu vei scapa de necazurile de care te temi.
119 Branza - Daca visezi ca faci mananci sau cumperi branza este semn ca vei fi mai linistit in problemele financiare si ca vei fi fericit cu partenerul.
120 Branza - Nefericire, neplacere - a face - boala, durere - a vinde - castig - bagand in cuptor - ramaneri in urma in ceea ce ti - ai propus - ciuperci cu - indreapta - ti lucrurile si sa - ti faci viata mai interesanta - cumparand - ambitii si aspiratii - facuta de tine - boala, durere, necaz - gustand - profit - mancand - scurt noroc, imvunatatirea sanatatii - sarata - pguba, inselaciune - taiata - vei suferi o operatie - vazand - nu vei scapa de necazurile de care te temi.
121 Branza - In traditia romanasca, acest vis inseamna pierderi, o inselatorie, ceva cu paguba.
122 Briceag - Logodna, nunta.
123 Briceag - Cearta in familie, scaderea reputatiei, proces - in mana unui barbat - suparare, violenta, divort - in mana unei femei - scaderea reputatiei - inchis - nestatornicie, necredinta conjugala.
124 Bricheta - Vei primi o vizita interesanta.
125 Bricheta - Cine viseaza ca aprinde o bricheta, inseamna ca, in realitate, vrea sa se aprinda intr-o anumita masura. Din celelalte simboluri ale visului se poate deduce daca acest lucru poate fi interpretat pozitiv sau negativ in dragoste sau in profesie.
126 Brici - Un prieten te va dezamagi.
127 Brici - (vezi si (a se) barbieri) Daca visezi ca te razi inseamna ca vei avea satisfactii de pe urma muncii tale si din partea prietenilor Daca visezi ca te tai inseamna ca va trebui sa te scuzi pentru o fapta urata Daca visezi ca folosesti un brici pentru a te apara inseamna ca vei suferi pierderi financiare.
128 Brici - Vei avea de-a face cu o femeie rea.
129 Brici - Primejdie,- avand- confruntarile cu un prieten te vor dezamagi- ascutit- intalnire cu o femeie rea- de ras- nevasta rea, teama de impotenta- gasind- framantari dupa o intalnire.
130 Broasca in apa - Vei primi o vizita neasteptata.
131 Broasca sarind - Vei primi o mostenire de la o ruda indepartata.
132 Broasca testoasa - Cearta si amagire.
133 Broasca - Broasca apare mai frecvent in visele femeilor (barbatii viseaza mai mult broaste raiaose). In pofida exteriorului sau nu foarte atragator, broasca poate fi interpretata pozitiv, avand in vedere evolutia de la mormoloc la broasca (si pentru ca traieste atat in apa cat si pe uscat). Evolutia sa reprezinta transformarea sufleteasca a omului. Broasca poate fi considerata sufletul bun, inconjurat de o infatisare urata. Ea simbolizeaza infrangerea unei antipatii. daca topaie vesela, inima va poate salta de bucurie, deoarece veti avea noroc in tot ceea ce veti intreprinde. In cazul in care sare neintrerupt, acesta poate fi un semn ca ati fost nesocotit si ati risipit o suma de bani. Daca in vis calcati pe o broasca (sau pe o broasca raioasa), in realitate inseamna ca vreti sa va exercitati puterea asupra celor mai slabi.
134 Broasca - Daca visezi ca auzi mananci sau vezi broaste este semn ca vei avea o viata linistita si implinita atat din punct de vedere social cat si din punctul de vedere al afacerilor persoanle.
135 Broasca - Onoare, cinste, - auzi - prieteni noi, recolta buna iar necasatoritele un sot bun - in apa - viztaneasteptata - mai multe - linguseala, flecareala, intristare, nefericire - mancand - veste noua, placuta, castig obtinut cu multa osteneala - omorand - scapi de dusmani - sarind - mostenire de la o ruda indepartata - rasucind cheia in - reusita in afaceri - testoasa avand - viata lunga si tihnita - vazand - ai copii buni, - vazand in apa - vizita neasteptata - vazand mergand - onoare, cinste - zacand - repulsie impotriva cuiva fara sa putem actiona.
136 Buburuza - Vei auzi vesti bune de la cine nu te astepsi.
137 Bube pe corp - Sanatate si bogatie.
138 Bube - De te vei visa cu bube, castig de bani inseamna, avere, visele cu bube sunt, aproape fara exceptie, bune, prevestind bogatie.
139 Bube pe corpul altuia - Nu avea incredere in prietenii de ocazie.
140 Bucium - Vei trece cu bine peste necazuri.
141 Bufnita - Afaceri bune dar si primejdie de paguba.
142 Bufnita - Nu are nici o legatura cu cucuveaua, care tipa si prevesteste o moarte apropiata sau o nefericire. Bufnita este animalul noptii, care apare din intuneric precum o umbra. Ea simbolizeaza fie instinctualitatea din noi, care rapeste linistea, fie linistea insasi, echilibrul sufletesc pe care in cautam intr-o lume intunecata, plina de dusmanie (vezi, de asemenea intuneric, noapte, padure).
143 Bufnita - Daca visezi o bufnita inseamna ca vei fi nefericit din cauza unor certuri cu rudele Daca visezi ca sperii o bufnita si ea zboara departe inseamna ca vei avea conditii mai bune de viata.
144 Bumerang - Vei fi dezamagit de un prieten apropiat.
145 Bumerang - Daca visezi ca arunci cu un bumerang si acesta se intoarce la tine si te loveste inseamna ca trebuie sa fi atent la ceea ce dezvalui altora.
146 Burta mare ( ca ai ) - Vei pierde timp mult prin procese.
147 Burta mare ( la femeie ) - Castig mare in afaceri.
148 Burta - Este bucataria corpului, adica locul in care sunt prelucrate si digerate evenimentele cotidiene. Uneori visele, in care burta este plina sugereaza ca ar trebui sa fim mai moderati. Burta se poate talmaci si din punct de vedere sexual (vezi, de asemenea, stomac).
149 Burta - (vezi si stomac) Daca visezi ca ai dureri de stomac te vei bucura de sanatate Daca ceva iti cade pe burta inseamna ca vei trece printr-o experienta umilitoare Daca visezi ca ai burta umflata vei avea o scurta boala.
150 Busola - Ingrijorare.
151 Busola - cu ajutorul busolei, cel care viseaza schiteaza o cale care trebuie sa il scoata dintr-o situatie dificila.
152 Bust de statuie - Asteapta-te la suferinte in familie.
153 Bust - Vezi piept.
154 Butoi - Veselie pe curand.
155 Butoi - Daca visati un butoi fara fund inseamna ca in constitutia dumneavoastra psihica ceva nu este in ordine. Unii psihanalisti au interpretat butoiul numai din punt de vedere sexual. Daca visati un butoi plin, va puteti imbogatii, dar daca butoiul este gol veti face foamea.
156 Butoi - Daca vezi in vis un butoi plin cu lichid sau cu un material solid vei avea noroc in probleme banesti Daca butoiul este gol s-ar putea sa treci printr-o perioada grea.
157 Butoi - Vis prevestitor de veselie, de bucurie, de bine o veste pe placul tau s-ar putea sa fie pe drum.
158 Butuc - Vei afla lucruri triste.
159 Butuc - Chibzuinta, ordine in gospodarie de lemn - vesti proaspete, - de vie - veste buna, stire placuta.
160 Buzdugan - Timp schimbator.
161 Bambus - Daca visezi mladite de bambus fie crescute fie taiate te poti astepta la o viata sociala placuta langa persoana iubita.
162 Bata - A lovi cu o bata - esti respectat de altii.
163 Batista - Daca visezi ca fluturi o batista catre cineva este semn ca vei avea o aventura amoroasa placuta Daca visezi ca iti stergi nasul sau fata cu o batista vei castiga bani Daca visezi ca speli batista vei avea pierderi financiare.
164 Batista - Necaz, cearta alba - intalnire placuta colorata - nefericire de matase - esti indragostit neagra - doliu privind - ai nevoie de multa putere vazand - avansare in curand.
165 Bujor - Declaratie de dragoste.
166 Bila - Poate fi interpretata precum cercul (vezi cerc), chiar mai dinamic. Adesea bila simbolizeaza echilibrul sufletesc sau miezul bun al persoanei si relatiile sale cu mediul, care sunt imbucuratoare.
167 Bila - Viitor nesigur.
168 Buze - Buzele rosii prevestesc indeplinirea dorintelor sexuale ascunse, dar daca sunt strambe, ele anunta suferinta in dragoste (vezi, de asemenea rosu, sarut).
169 Buze - (vezi si sarut mustata) A visa buze groase este semn al unor certuri in dragoste Daca visezi buze foarte rosii inseamna ca vei suferi o boala si dezamagiri in plan profesional Daca visezi buzele unei persoane batrane inseamna ca te vei confrunta cu probleme nemaiintalnite.
170 Buze - Semn ca esti pofticios in toate cele bolile si primejdiile te vor inconjura multa vreme de aici inainte buze rosii de vei visa, vesti bune inseamna, precum si pretuire din partea celor care te cunosc.
171 Bar - Cine viseaza ca este singur intr-un bar, in realitate doreste sa iasa uneori din pielea sa. Daca mergeti intr-un bar cu alte persoane, acest lucru simbolizeaza dorinta de a cauta relatii de scurta durata. Depinde insa si cu cine va vedeti in bar, pantru ca numai analizand si celelalte simboluri, puteti talmaci visul.
172 Bar - A visa ca bei ceva intr-un bar este semn ca vei primi mai multa afectiune din partea apropiatilor Daca te imbeti vei primi niste vesti neplacute Daca visezi o femeie care serveste ceva la bar este semn ca vei dori o companie care nu este adecvata cu gusturile tale.
173 Bandit - Daca esti acostat de un om care incearca sa te retina este semn ca vei avea indigestieDaca tu esti banditul va trebui ca in curand sa-ti ceri scuze in fata cuiva.
174 Bandit - Ce - ti iese in cale - vei avea o mare avere daca - l alungi - vei deveni sarac daca te ataca - onoruri, bogatie invartind cutitul - pericol imediat jefuind o banca - vizita neasteptata a unui prietenjefuind o femeie - te bucuri de atentia admiratorilor raid de - ai rettii confuze si nesigure in plan sentimental.
175 Banda - Daca visezi ca faci parte dintr-o banda sau ca esti amenintat de o banda vei rezista greu influentelor negative Daca visezi ca esti liderul unei bande veniturile tale vor scadea.
176 Beton - De ciment - succes si stabilitate in afaceri.
177 Basma - Daca porti basma vei fi pesimist din cauza multor treburi pe care le ai de facutDaca visezi o femeie batrana purtand o basma inseamna ca vei avea o viata fericita in familie.
178 Bezna - Vezi intuneric.
179 Briza - Vezi vant.
180 Badavru - Semn de viata lunga.
181 Bere - bautura statuta, care a ramas in pahar, poate prevesti sfarsitul unei prietenii. Brea proaspata pe care o beti in vis, simbolizeaza o stare buna de sanatate , daca nu se varsa. Daca berea are numai spuma, ea indica faptul ca in cercul dumneavoastra de cunostinte aveti de-a face cu palavragii si fanfaroni (vezi, de asemenea alcool).
182 Bere - Cand vezi bere cu spuma in fata ta chiar daca o bei tu sau o duci altcuiva este semn ca te vei simti bine cu persoane care nu iti sunt foarte apropiate Daca berea este rasuflata si nu are capac este semn ca vei avea neintelegeri cu persoana iubita .
183 Bere - Imbolnavire, suparare mare- amara- nesiguranta in castig - band- profit, osteneala cu folos- blonda- primesti o scrisoare- halba de - petrecere cu prietenii- neagra- venituri mari- tulbure- necazuri.
184 Bumbac - A vedea sau a culege bumbac este un semn ca vei avea o viata linistita lipsita de griji financiare .
185 Bumbac - Camasa ta din - schimbare dramatica in viata ta - fir de - evita discutiile lungi si fara noima cu persana iubita - fusta de - cucerire romantica.
186 Bomba - Bomba apare de cel mai multe ori in visele care oglindesc evenimente socante, dar in acelasi timp bomba simbolizeaza incapacitatea de a schimba ceva in relatiile actuale, nefavorabile. Visele cu bombe contin un element de amenintare a existentei, sugereaza ca a sosit momentul sa va calmati nervii si sa va schimbati modul de viata. O singura bomba anunta o veste care va venii ca o bomba (vezi de asemenea explozie si razboi). .
187 Bomba - Ocara, rusine in casa- facand expozie- discutie aprinsa, indeplinirea unui scop, eveniment neasteptat, sperante implinite.
188 Buturuga - Se spune ca trebuie la butruga noduroasa un topor cu coada groasa. Daca visati ca va loviti de o butruga, inseamna ca cineva doreste sa va intinda o capcana. In cazul in care in vis, despicati lemne pe o buturuga, in realitate veti obtine avantaje de la oameni care odinioara va tratau cu indiferenta, dar pe care i-ati castigat de partea dumneavoastra, dispunand de idei convingatoare (vezi, de asemenea lemn) .
189 Buturuga - Ai de-a fece cu oameni grosolani.
190 Birjar - Demersuri zadarnice.
191 Birtas - Fiind - lingusitorii te vor pierde - vazand - vei afla stiri noi. .
192 Briliante - simbolizeaza un complex de inferioritate sau grandomanie si indica faptul ca ar trebui sa ne corectam comportarea (vezi, de asemenea diamant).
193 Birou - Cand vizitati in vis un birou, in realitate doriti sa dobanditi ceva sau sa va alaturati cuiva. Daca obtineti o functie, in seamna ca in realitate doriti sa avansati, dar ar trebui sa ramaneti cu picioarele pe pamant si sa nu va puneti sperante prea mari in planurile de viitor.
194 Birou - Daca visezi ca pui diverse lucruri in sertarele unui birou te poti gandi la relatii de prietenie cu alte persoane Daca visezi ca nu gasesti intr-un birou ceea ce cauti vei avea parte de mici suparari .
195 Banca - Este, adesea, talmacita ca fiind centrul energiei, care ne confera forte pentru dominare si putere in dragoste. Un cont bancar este interpretat ca o blocare a energiilor interioare. A sparge o banca indica incercarea de a ne mentine intr-o pozitie inalta si uneori dorinta de a parea mai mult decat suntem, de a detine mai multe valori decat detinem in realitate (vezi, de asemenea pusculita de economii, casa de economii). Cine se viseaza stand pe o banca (obiect) este in asteptarea unei aventuri, a unui om care sa il inteleaga. Adesea visam o banca daca in convietuirea noastra cu partenerul nu gasim implinirea la care am sperat (vezi, de asemenea scaun) .
196 Banca - Banca simbolizeaza energia si activarea emotiilor Daca visezi ca esti la banca si primesti monede de aur de la casier este semn ca vei deveni bogat Daca tu esti cel care da monede de aur cuiva s-ar putea sa fii nesabuit in unele dintre problemele tale Daca nu este nici un casier la biroul bancii s-ar putea sa intampini dificultati in afaceri .
197 Banca - Castig modest de lemn - propunere rau voitoare de biserica - casatorie de fier - indoiala nejustificata, din partea unei persoane indoielnice de piatra - castig insemnat, propunere insemnata pe care te asezi - afacere importanta, trebuie sa acumulezi invataminte serioase.
198 Bacsis - (primind) jignire, umilire, ai impresia ca faci ceva sub nivelul tau; (oferind) compromis, renuntari impotriva vointei pentru a rezolva o situatie neplacuta.
199 Bagaj - Opinii, atitudini, sarcini, responsabilitati noi; schimbari, mutari, calatorie asteptata si pregatita din timp; competenta intr-un anumit domeniu, talente deosebite; relatii utile; greutati intampinate, cunostinte necesare, acumulate in timp.
200 Bagaj - Simbolizeaza o personalitate dezvoltata, forta si capacitatea sa de a depasi toate obstacolele din drumul vietii. Daca visati xa pierdeti unul din bagaje, acest lucru poate simboliza pierderea energiei sau o boala, cu care trebuie sa va luptati in realitate (vezi, de asemenea geamantan, calatorie) .
201 Bagaj - Calatorie grabnica, obligatorie abandonat - primim vizita al nostru - temeri de a nu ni se descoperi defectele cautam - sa demonstram adevarata valoare a caracterului gasit abandonat - trebuie sa fim sinceri greu - cheltuieli neasteptate, mari greutati datorita nedreptatilor mare - schimbari in viata mic - greutati si probleme multe - saracie pierdem - nesiguranta, frustrare puse gramada - ascunderea caracterului pierdem - lipsa de sinceritate.
202 Balega - Activitati penibile, injositoare, umilitoare, dar care pot aduce in cele din urma reusite si succes; compromisuri folositoare, concesii, sacrificii trecatoare, dar profitabile in viitor. (morman) stimulente, impulsionare, incurajare, sperante, planuri de viitor; (animal facand) asteptari mari, sperante, dorinta de a te implica intr-un proiect de anvergura; (in drum) necazuri, vorbe rele, suparari; surprize neplacute; (murdarindute) mici castiguri, mici realizari, solutii de moment, care pe altii iar putea face sa sufere sau care altora lear parea ridicole; (folosind cu un scop precis) planuri de viitor, sperante, perspective, munca, efort depus, pregatiri.
203 Balta - Griji trecatoare, piedica neimportanta, care poate fi evitata.
204 Balta - Facand baie in balta - fericire.
205 Banane - (fruct intreg) eveniment neasteptat, fara a sti ce urmeza sa se intample; perioada de munca grea, de efort sustinut, dar cu rezultate sub asteptari; dorinta de liniste, nevoie de pauza; (stricate) prietenii false. (coaja de banana) pericol, piedici, nesiguranta, teama de a continua; (fruct decojit) dusmanii inlaturati; satisfactie, reusita.
206 Batista - (pierzand) actiunile in care teai implicat fie sentimental, fie profesional, sunt in pericol de a se destrama; sentiment de vinovatie; (alba) posibilitate de casatorie; (fluturand de adio) riscuri de despartiri, legaturi rupte, tristete, lacrimi, suparari, calatorii indepartate; boala usoara.
207 Barbat - (tanar) lipsa de maturitate in actiunile tale; (matur) stii bine ce ai de facut, esti pe drumul cel bun; (cu chip feminin) vulnerabilitate, superficialitate, incapacitate de a te descurca intr-o imprejurare dificila; caracter schimbator, incert, nehotarat; (frumos) superficialitate, incercare de a scapa de responsabilitati prin seductie.
208 Biblie - Sfat util, cale de urmat, intelegerea situatiei, adevar clar, explicatii necesare, discutii clarificatoare, incredere.
209 Biblie - A visa o Biblie este semn ca vei avea sansa de a primi o pozitie care va cere responsabilitati din partea ta Daca visezi ca argumentezi impotriva perceptelor Bibliei vei fi influentat de o persoana care nu este de incredere.
210 Biblie - Moarte - avand - intelepciune - deschisa - vesti bune - jurand la tribunal pe - viitor fericit.
211 Biblioteca - (rafturi pline) folosirea cunostintelor si lectiilor acumulate in folos propriu; (rafturi goale) lipsa de experienta, nevoie de a mai studia; (intr-o biblioteca) necesitatea de a apela la persoane competente pentru a primi un sfat; cautarea unor raspunsuri prin studiu sau din intelepciunea altora; (imprumutand carti de la biblioteca) necesitatea de a urma un curs sau de a apela la cunostintele altora; recunoasterea limitelor personale; (returnand cartile la biblioteca) acumulare de cunostinte, finalizarea unor perioade de studiu, posibilitatea de a oferi altora sfaturi.
212 Biblioteca - O biblioteca goala semnifica faptul ca esti in pericol de a-ti pierde slujba dar o biblioteca plina este semn ca vei avea rezultate bune privitoare la cariera si la pasiunile tale .
213 Biblioteca - Proces, vei cere sfaturi - goala - lipsa de curaj in problemele vietii - plina cu carti - impliniri - permis innoit la - esti un intelept la serviciu - publica sau particulara - ai un simt de mare responsabilitate.
214 Bijuterie / Bijuterii - Lucru pretios, rar, special pentru tine; valori importante; (pentru barbati) bunastare, confort, avere, mari ambitii materiale sau profesionale, achizitii, lupta pentru posesiuni; (pentru femei) placere, afectiune, tandrete, atentie; (false) aparente inselatoare, minciuna, iubire nesincera, parteneri de afaceri necinstiti; necesitatea de a va reevalua principiile.
215 Blond - Slabiciune, calm, liniste, tandrete, sensibilitate, afectiune.
216 Blond - Par - trebuie sa accepti o sarcina neplacuta - peruca - esti idealist si excentric.
217 Boala - Neplaceri, suparare; avertisment cu privire la starea de sanatate; grija, atentie sporita; pericol. intarzieri, piedici.
218 Boala - Boala indica in totdeauna un gol sufletesc. Daca visati ca sunteti bolnav de inima aveti probleme sentimentale.Daca visati ca va dor ochii, inseamna ca in realitate ar trebui sa priviti o anumita persoana cu alti ochi. Durerile de stomac sau cele de intestine indica faptul ca ar trebui digerati bine un lucru inainte de a-l clarifica (vezi, de asemenea medic).
219 Botez - Investire intr-o functie, asumare de responsabilitati, perioada de indragostire, acceptarea unei noi relatii, onoruri, laude, modificari in viata sentimentala.
220 Botez - Este simbolul apei vietii, al innoirii spirituale, al renasterii sufletesti. Daca visati un botez sau chiar dumneavoastra sunteti cel botezat, inseamna ca aveti in plan o noua orientare, o schimbare in viata care va avea efecte benefice. Botezul in apa limpede de izvor, sfintita, aduce cu sine limpezime in relatiile spirituale si ne face sa privim cu indulgenta greselile celorlalti (vezi, de asemenea, izvor, apa).
221 Botez - Daca visezi ca te botezi inseamna ca nu ai destula incredere in tine in situatii care cer acest lucru.
222 Bratara - (purtand) limitarea actiunilor, oprelisti, stapanirea impulsurilor interioare, frustrari pe plan profesional, obligatii si datorii; (rupta sau pierduta) eliberare de constrangeri, lipsa de griji si datorii; (gasind) noi indatoriri.
223 Bratara - Daca visezi ca gasesti o bratara este semn ca vei primi o mostenire Daca visezi ca pierzi o bratara este semn ca vei avea anumite probleme Daca visezi ca porti o bratara pe brat inseamna ca vei primi un cadou si vei avea un mariaj fericit O bratara la glezna este semn de neplaceri produse de prietenii barfitori .
224 Bratara - Noroc, bucurie, prosperitate - avand - casatorie - cineva iti pune la mana o - te vei indragosti si daca n - ai facut - o te vei casatori - cumparand - datorii, sclavie, necredinta pentru indragostiti - murdara - dusmanii sunt impotriva ta - purtand - dragoste ascunsa - pierzand altul - bucurie urmata de o durere ascunsa - rupta - dusmanii uneltesc impotriva ta - pierzand tu - vei ajunge sarac - zarind la altul - mare pierdere - zarind la tine - dependenta de o persoana straina.
225 Busuioc - Dragoste sincera si curata.
226 Buric - Dependenta, lipsa de curaj, teama de a actiona de unul singur; egocentrism, mandrie, trufie, superioritate, impotanta, laudarosenie.
227 Buric - Indica un comportamet egoist si poate faptul ca persoana se considera buricul pamantului. Subconstientul sugereaza, astfel, personalitatea nu are nici o legatura cu egoismul.Nu suntem de acord cu parerea unor psihanalisti care considera ca buricul simbolizeaza compelxul matern (vezi complezul matern), deoarece prin taierea cordonului ombilical se anuleaza legatura cu mama. Faptul ca tinerele femei care viseaza buricul, au o inclinatie spre lesbianism, este de asemenea neconvingator.
228 Buric - Daca visezi ca vezi buricul cuiva inseamna ca vei avea o surpriza excitanta Daca visezi ca iti vezi propriul buric inseamna ca vei fi onorat de amici Daca visezi ca ai dureri in buric inseamna ca trebuie sa vizitezi locul unde te-ai nascut .
229 Bursuc - Bosumflare, incapacitate de a comunica deschis cu cei din jur, sentiment de nesiguranta, suparare fara motiv.
230 Bursuc - A visa un bursuc este semn ca grijile tale vor disparea .
231 Bursuc - Noroc - fugind - calatorie lunga in locuri exotice - mergand - prosperitate.
232 Bustean - Impasibilitate, indiferenta, dezinteres.
233 Buchet - Daca in vis faceti, daruiti sau vedeti un buchet de flori multicolore, acestea simbolizeaza echilibrul sufletesc interior dar si dragostea profunda (vezi, de asemenea flori).
234 Buchet - Satisfactie deplina a dorintelor - de flori - vesti mincinoase, inselaciune, calatorie iminenta - de flori rosii - rechemarea dragostei - in mana - bucurie, multumire trecatoare - primesti un - cineva e indragostit de tine - proaspete - mesaj favorabil - trecute - neplaceri - ti se da flori in - teama ca te ofilesti - vas cu - casnicie.
235 Buchet - Daca visezi un frumos buchet de flori este o predictie despre celebrari placute cu prietenii sau un semn ca poti primi o mostenire Un buchet de flori uscate este semn al unei boli care se poate dovedi fatala .
236 Baros - Ucidere.
237 Bufnita - Paguba, pierdere in ceva.
238 Burete - Bucurie fara folos.