Vise cu litera "I"

1 Imbatrani - (persoana mai batrana decat in realitate sau sentiment de imbatranire rapida) nevoie de maturizare, oboseala, extenuare, pierderea energiei.
2 Imbraca - vezi haine; autoprotectie, incercare de a te pazi de atacuri, crearea unei imagini in fata celorlalti in functie de aspectul hainei.
3 Impacare - Nevoia de acceptare a unor conditii, linistire a unei situatii tensionate, stress.
4 Impaca / impacare - Cu copii tai - initiative rezonabile din partea ta - cu mama - incredere si fermitate in chestiuni de afaceri - cu sotia ta - te afli in situatie dificila - cu sotul tau - nu ai argumente de a iesi din incurcatura - cu tatal tau - calatorie de afaceri in strainatate.
5 Inpotmoli / inpotmolit - Blocaj, piedici, lipsa de inspiratie, lipsa unor solutii, incapacitatea de a continua o actiune, lipsa de curaj si initiativa, delasare, neimplicare.
6 Inprumut - (cuiva) altruism, sprijin, sfaturi, intelegere, compasiune, generozitate; (de la cineva) nevoia de a primi sprijin, nevoie de compasiune; (cerand un imprumut) esti blocat intr-o situatie dificila, esti dezorientat si ai nevoie de un sfat; situatia devine descurajanta pentru tine, de aceea e nevoie sa apelezi la o persoana cu mai multa experienta care te poate ajuta in rezolvarea problemei.
7 Impusca - (pe cineva) emotii puternice negative, tentativa de a face rau cuiva, ranire, agresivitate, ura, barfe, critica excesiva; (fiind impuscat) surprize neplacute, evenimente neasteptate socante, care te iau pe nepregatite, vesti incredibile, teama de a fi supus tu barfelor, criticilor excesive, agresivitatii.
8 Inpusca - Semn rau - un animal - esti pe cale de a iesi dintr - o relatie primejdioasa - un cerb - nefericire - pe cineva - ai nevoie de ajutor, veste rea.
9 Intepatura - Critica, evidentiere a unei situatii importante, avertisment.
10 Intepatura - de albine - nenorocire, neantelegere cu prietenii.
11 Imbratisat de te visezi - Vei primi cadouri.
12 Impachetand - Vei pleca
13 Imparat - Vei castiga bani multi.
14 Impuscatura - (Auzind Impuscatura) Vei primi o veste rea.
15 Inchisoare - Vei suferi o paguba.
16 Inecat - Fereste-te de accidente.
17 Inger - ( Inger zburand ) Noroc .
18 Inotand - ( De te visezi inotand ) Te vei face de rusine intr-un cerc de prieteni .
19 Intuneric - Vei avea necazuri.
20 Invatand - Vei avea mari satisfactii si castiguri.
21 Inalt - Superioritate, avantaj, atuuri in fata altora, sanse in plus de a castiga intr-o confruntare, incredere in fortele proprii, sperante, optimism, evolutie.
22 Inalt - Acoperis- dezamagire- brad- noroc in dragoste- iarba- iluzii si sperante nerealizabile- munte- vei face un drum lung- turn foarte- esti implicat intr-o situatie foarte compromitatoare.
23 Incaltaminte - Pregatire pentru o activitate sau actiune de lunga durata, autoprotectie, incercare de a te pazi de esecuri; vezi sandale, bocanc, pantofi etc.
24 Incaltaminte - Posesiuni materiale, moarte, mare intristare - albastra - boala cronica - carpita - impacare - cizme de guma - dominare fizica - desculti - facem o munca ce nu ne place - desculti stam pe loc - saracie - distrugem - pierderi materiale - foarte frumoasa - succese - in buna stare - logodnic, sot, prieten foarte bun - luxoasa - onoruri - mazgalita - framantari - murdara - nelinisti interioare - noua incaltand - nunta in curand - primind in dar - cununie - proasta - pierdere, rusine - rupta - inconveniente - vazand - o peticita - intristare.
25 Indragostit - (tu esti) dorinta de implicare, de angajare sentimentala; (altul de tine) dorinta de acceptare, de afectiune; (la prima vedere) vulnerabilitate sentimentala.
26 Indragostit - Atras de partenerul tau- sunteti credinciosi unul altuia- cearta intre- fericire si armonie cu partenerul- de o blonda-vei fi inselat- de o bruneta- iti vei rupe picioarele- de o satena- noroc- si fericit- sa te astepti la experiente noi cu sexul opus- esti- cineva te iubeste si iti va marturisi in curand- fiind- dezamagire- nefericit- unul va ceda ceva unei legaturi sentimentale cu altcineva.
27 Inec - (inecandu-te tu sau altul) sentimente sau trairi coplesitoare, incapacitate de a face fata emotiilor, emotivitate, criza, timiditate, stress, teama, oboseala psihica, risc de esec; (salvare de la inec) odihna, calmare, linistire dupa o perioada plina de emotii, rupere de orice probleme, indiferenta; (inecat cu un os) piedici minore, dar periculoase.
28 Inecand - De te vei visa inecandu-te, te paste o primejdie din partea celor din jur.
29 Inger - (in alb) nevoie de protectie, de compasiune, incapacitatea de a te descurca singur, asteptarea unui sprijin, dorinta de a fi acceptat intr-o problema importanta, necesitatea descoperirii adevarului, puritate, inocenta, inspiratie si energie creatoare; (in negru) mare pericol, esec major, situatie foarte riscanta, avertisment, blestem, vina majora, teama de pedeapsa.
30 Inger - Modificare in atitudinea celorlalti fata de tine, nehotarare in casatorie - fiind si zburand - onoare, insanatosire grabnica, usurinta intr - o problema - furios - pierderi serioase - in mijlocul lor - fericire alaturi de prieteni devotati - mai multi - bucurii - te ia cu el - amenintarea unei despartiri - trist - pierderi grave - voios - impliniri spirituale - zburand - - noroc.
31 Inger - Vis cu mai multe explicatii: un bolnav care se viseaza inger, va muri daca un om sanatos se viseaza inger, va ajunge la o mare onoare o fata mare de se va visa inger, nemaritata ramane.
32 Injunghia - (pe cineva) emotii puternice negative, tentativa de a face rau cuiva, ranire, agresivitate, ura, barfe, critica excesiva; (fiind injunghiat) surprize neplacute, evenimente neasteptate socante, care te iau pe nepregatite, vesti incredibile, teama de a fi supus tu barfelor, criticilor excesive, agresivitatii.
33 Inmormantare - (a unui om mort sau a unui obiect) final, apropiere de un capat de drum sau a unei etape, abandonarea la situatii, relatii, sentimente inutile sau defavorabile; neimplicare, lipsa de sensibilitate sau receptivitate, indiferenta; (inmormantarea unei persoane vii) mare zbucium interior, risc de greseli capitale, suferinta, nevoia de uitare, amintiri dureroase, abandonarea sau finalizarea brusca a unor situatii in desfasurare.
34 Inmormantare - Nu este legata, decat foarte rar, de un deces. Adesea, inmormantarea dn vis se refera la ceva ce ar trebui sa fie ingropat, o disputa cu cel care este inmormantat, o legatura sau un obiectiv inutil aflat in proiect. In cazul in care chiar dumneavoastra sunteti inmormantat, acest lucru indica dispozitia sufleteasca proasta, pentru ca mergeti pe un drum gresit, cu piedici, complexe de inferioritate sau autocompatimire, iar subconstientul va cere sa realizati un proces de autocunoastere. Uneori, visul indica faptul ca s-a stins ceva in noi, la care ar trebui sa renuntam definitiv (vezi, de asemenea mormant, cadavru, sicriu, moarte.
35 Intalnire - Aparitia unor noi aspecte sau evenimente, schimbari, nevoia de a infrunta direct o situatie; (cu o femeie) situatia poate fi mai mult la nivel emotional sau psihic; (cu un copil sau cu sotia/sotul) situatia poate fi legata de implicare, angajamente, promisiuni, responsabilitati, relatii; (cu un barbat) situatia poate fi mai mult la nivel fizic, legata de activitate, munca, profesie, curajul de a infrunta direct pericolul; (cu mai multe persoane) situatia este complexa si dificila, cu multiple variante de abordare; (cu iubitul/iubita) asteptare, placere, satisfactie, dorinte, pasiune, optimism; (prima intalnire) emotivitate, mari sperante, situatii imprevizibile, aspecte necunoscute; (cu un necunoscut) situatia este inca incerta, derutanta, cu posibilitatea aparitiei de noutati, nevoie de prudenta; (cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o de multa vreme) vesti neasteptate, schimbari, amintiri starnite; (intarziind la intalnire) teama de schimbare, fuga de confruntare, eschivare.
36 Intuneric - Teama de necunoscut, aspecte nebanuite ale unei probleme, nu stii incotro te indrepti sau incotro s-o apuci, sentiment de cumpana, posibilitati de schimbare, teama, nesiguranta, neincredere, mister, riscuri, pericole ascunse, simbolul subconstientului tau; (orbecaind prin intuneric) dorinta de a gasi o solutie cu orice pret, speranta in rezultate favorabile, curajul de a infrunta pericolul, deruta, dorinta de schimbare.
37 Inviere / inviat - Capatarea de noi sperante, optimism, ameliorare a unei situatii dificile, reinceperea unei situatii ce parea moarta, potential sau energie nefolosita, un nou inceput.
38 Iad - Spaima, teama copilareasca, pierdere de avere, pozitia ti se va schimba - locuind in - schimbare defavorabila, dar trecatoare - mergi in - boli, ghinioane - scapand din - vei termina cu necazurile - vazand - pierderea averii, schimbare neplacuta - visand ca esti dus in - schimbare in viata ta.
39 Iarba - Prosperitate, sanatate - a cosi in claca - primire de oaspeti - a cosi singur - mari griji - adaugand - nevoie, frica - arsa - nereusita in afaceri - cosind - bucurie, bunastare - cosita - griji si necazuri - cu zapada multa - an roditor - dormind pe ea - mare castig banesc - dormind in - calatorie norocoasa - facand clai - persoane nepoftite in vizita - inalta - iluzii si sperante irealizabile - ingalbenita - sanatatea ne este in pericol - intinsi pe - sperante - pe iarba uscata - pierderi de tot felul - pe plante medicinale - revitalizare - plimbandu - te pe - multumire si calm - stand culcat in - fericire - taind - griji - transportand cu carul - impartire de daruri - uscata - seceta, pierderea iubit (ei) ului, sanatatea cuiva se va inrautati - vazand - o cu buruieni - fereste - te de oameni neciopliti - verde - bucurie, sanatate personala si in familie ani multi - verde, tu dormind in - vei zace putin la pat.
40 Iarna - Fericire, bucurie - cu zapada abundenta - roade bune - peisaj de - succese financiare si materiale.
41 Iaurt - Prudenta, mare atentie pentru a nu gresi, lectii invatate din experiente proaste.
42 Iasca pe copac - Fereste-te de hoti.
43 Iasca - Te aprinzi repede - arzand - esti amenintat - pe copac - fereste - te de hoti.
44 Iasomie - iubitul va veni avand - prietenie noua, calatorie de suflet - mirosind - castigi un nou suflet bun - mare inflorita - sinceritate, dreptate - privind - logodna.
45 Iatagan (sabie) - Cruzime - avand - vei dobandi un mare castig.
46 Ibric pe foc clocotind - Te vei imbolnavi.
47 Ibric - Daca visezi un ibric curat, semn bun este daca ibricul e pe foc, cu cafea sau cu alta fiertura, si da in foc, pierderi si necazuri prevesteste.
48 Icoana - Vei avea clipe de cumpana, peste care vei trece usor.
49 Icoana - De vei vedea in vis o icoana, bucurie si noroc vei avea icoane mai multe de-ti vor aparea in vis, o scrisoare vei primi de te vei visa purtand o icoana, bine nu-ti va fi icoane peste tot, icoane foarte multe- vis cu urmari bune pentru fete si femei. in general visul cu icoana prevesteste multa pace sufleteasca, multa impacare cu sine daca icoana se gaseste intr-un loc sfant.
50 Icoana - Noroc in amor, vei primi o scrisoare- a altora- mahnire- a ta- noroc in amor- aparand in vis- mare noroc- de aur- bucurie,- inchinandu-te- liniste sufleteasca- multe - scrisoare de iubire- murdara- noroc la prieteni- pictata urat- noroc in amici- portret- fericire in amor- purtand in maini- griji de sanatate- sarutand- mare bucurie- scotand-o din loc necurat- izbavire de rau- unei fete frumoase- ginere in curand- vazand- treci cu bine peste greutati- vazand peste tot- noroc pentru fete si femei- visand ca o vezi aurita- bucurie si fericire mare- vazand cazuta din cui- vei avea clipe de cumpana peste care nu vei trece usor.
51 Icre - Vorbe rele- frecand- veste despre moarte- gustand- cearta, suparare- mancand- boala- negre- scandal, necaz- rosii- boala grea- servind- indigestie.
52 Ie - Pregateste - te de petrecere - porti - veselie - vazand pe cineva - petrecere.
53 Ied - (Vezi si capra)Daca visezi un ied inseamna ca vei fi ajutat sa gandesti mai bine de catre o persoana mai inteligenta .
54 Iedera - Vei avea necazuri.
55 Iedera - Prietenie sincera, perseverenta - avand - onoare, bucurie - crescand pe casa - spor la avere, castig - suind pe zid - tenacitate, agresivitate - uscata - sporirea averii - vazand multa - onoruri, bucurii - vazand smulsa - necazuri - verde - daruire totala in probleme, loialitate, succes pe toate planurile.
56 Iepure - Furt mic in casa, prosperitate, fertilitate, mutare intr - un mare oras aglomerat - alb - izbanda, succes, prietenie - alearga spre tine - vizita unor prieteni apropiati - avand - boala - crescand - vei avea copii multi - de casa - prieteni credinciosi vor sa te pagubeasa - femeie visand - vei avea un copil fugarindu - l - casatorie - fugind - noroc, timp frumos - fugind in vale - cearta - gonind ca sa - l prinzi - pregatiri de casatorie - gri - casatorie - labuta de iepure - noroc - hranind - sanatate - impusti - viata lunga,noroc - mancand - nostalgie, vindecare de boala - negru - minciuni, necazuri, nenorociri - omorand - inselaciune, pierderi, tradare - prinzand - iti gasesti sotia cu un amant facand dragoste - prins in capcana - riscuri in curand - prinzand cu latul - o noua afacere, cearta cu prietenii - taindu - ti calea - pericol imediat - tinandu - l in casa - boala in familie - vazand schiopatand - mic accident de circulatie - vanezi un - griji si necazuri.
57 Iepure - Iepure fugind, noroc vei avea, iar vremea va fi placuta tie iepure mancand- esti impacat cu toate cele, n-ai teama de nimic iepure prinzand- de esti flacau, te vei insura, de esti om insurat, s-ar putea sa-ti prinzi nevasta cu altul pui de iepure crescand, ingrijind- copii multi vei avea.
58 Incendiu - Purificare, nevoie de schimbare; transformare; dar si pericol, pasiune distrugatoare; entuziasm exagerat.
59 Inel - Inelul pe care il purtati in vis, pe deget simbolizeaza legatura cu un om sau cu a comunitate, precum si credinta cu care va indepliniti responsabilitatile asumate. Daca in vis gasiti un inel, inseamna ca va indragostiti. Daca il scoateti de pe deget, veti pierde ceea ce iubiti sau veti avea o aventura. Daca in visati ca rupeti un inel, se va incheia o relatie (vezi, de asemenea cerc, coroana). .
60 Inel - Casatorie - al tau - oboseala cu folos, prietenie sau dragoste - avand - protectie - cardinalului ii saruti - noroc - ca primesti - iubire cu indoiala - cu piatra - vei invinge toate necazurile - cu piatra de agat - noroc pentru fete - daca se crapa - divort - daruind - despartire in amor, tristete - de arama - vei avea baieti - de argint - vei avea multi copii - de cununie - sotia ta iti va darui multi copii - de fier - vei lupta greu in viata - doua inele pe un deget - logodna din interes, doua casatorii - inapoierea verighetei - despartire - iti ofera - noapte de pasiune - faramat - paguba - luand - lenevie - gasind - deziluzie - mai multe - petrecere - multe din fier forjat - asteptari de imbogatire - pe deget - castiguri banesti - primind - lene - pierzand - casatoria ta atarna in balanta, vei pierde stima - punand - casnicie apropiata - rupt - logodna sau casatorie stricata - scoti...din deget care te doare - problema legata de casnicia ta e de scurta durata - veriga de fier - osteneala - veriga stramta - paguba, boala - vazand pe degetul cuiva - dominatie.
61 Infectie - Riscul de a te cufunda in greseli, sentimentul ca esti prins intr-o situatie defavorabila fara scapare.
62 Inima - Trebuie sa te jertfesti pentru fericirea altora - batai de - te indragostesti - batand - veste buna - insangerata - paguba, nenorocire - din cartile de joc - iubire si prietenie - dureroasa - boala periculoasa - mancand - dragoste adultera, vei face amor cu persoana mult dorita - strapunsa - dispret - sangerand - vei fi jignit, defaimat, dispretuit.
63 Inima - De vei visa ca mananci inima, cu dragostea vei avea de-a face, dar nu in casa ta, ci ,,in deplasare inima plina de sange de vei vedea, in vis- situatie proasta in relatiile cu ceilalti inseamna inima batand- vei primi o veste buna.
64 Inima - Adesea visul in care apare inima este un avertizment. De cele mai multe ori este vorba de o boala (uneori la rudele apropiate). Inima din vis simbolizeaza nevroza, care se instaleaza in urma conflictelor din relatiile interumane. In unele culturi, inima este considerata locul unde se afla sufletul. Daca visati ca va doare inima, inseamna ca aveti probleme sufletesti, poate un necaz in dragoste, legat de o inima franta.
65 Insecte - daca insectele bazaie, ele indica taria sau slabiciunea nervilor nostrii, care sunt espusi sutelor de impresii si influente. Daca in vis suntem intepati de aceste mici insecte, inseamna ca suntem la un pas de a ceda nervos (vezi, insecte descrise separat).
66 Insecte - Temeri, veste trista, farmece - casa invadata de - teama - diverse - veste trista - intepatura de - succes la serviciu, ai increderea sefilor, relatie de viata lunga si stabila cu partenerul - muscandu - te - bogatie - ne inconjoara - adversari, pierderi neansemnate - zburand - vrajitori, cearta.
67 Intestin - Zile nefaste cu ghinion - gros - bunastare.
68 Intestine - Element de context ce vizeaza factori interni in cazul unei situatii, detalii ascunse, viata privata, intimitatea.
69 Inundatie - Vei face o afacere in paguba.
70 Izvor - In sensul de izvorul tineretii el simbolizeaza pofta de viata. Daca apa de izvor este limpede, inseamna ca norocul va este favorabil. Apa tulbure a izvorului simbolizeaza intentiile meschine, problemele din viata personala, oamenii, care nu ne vor binele (vezi, de aemenea apa).
71 Izvor - Vis prevestitor de bogatie si sanatate izvor curgand printr-o natura inverzita, frumoasa- vin timpuri bune pentru tine de vei visa ca bei apa dintr-un izvor cu apa rece, viata lunga vei avea de te vei visa spalandu-te intr-un izvor- semn de boala este izvor sub casa ta de vei visa, bogatie inseamna.
72 imaginatie Macara - Comoditate, lene, lipsa de raspundere si de maturitate, asteptarea ca altul sa rezolve, asteptarea unui sprijin mai puternic din afara.