Vise cu litera "R"

1 Richeta - Vei primi o vizita importanta.
2 Rabin - vesti bune in curand;- citind- dificultatile se vor remedia;- in sinagoga- vesti bune de departe;- predica- vei incheia un contract avantajos;- vorbind cu un- esti foarte multumit de felul cum iti merg treburile.
3 Rac - prieteni vicleni, treburile iti merg pe dos;- avand- treburi proaste, despartire;- gatit- dezamagiri in viata sentimentala;- in farfurie- doresti iubirea unei persoane;- la fiert vii mergand- afaceri neamplinite;- mare- gandesti prost despre treburile pe care le ai;- mancand singur sau cu alti- laude, bucurii, satisfactii;- mergand inainte- prevestire buna;- mergand inapoi- indecizii, dragoste cenzurata, dubii, nehotarare, treburile iti vor merge anapoda;- mort- suparare cu iubit(a)ul tau;- muscandu-te- dusman la panda;- negru- intarziere in afaceri;- pe malul apei- vei avea o iubita frumoasa;- pe masa- mari impliniri;- prinzand- noroc in casatorie;- prinzand in apa- sunteti respingator si negativist in aprecieri;- rosii- divort;- vii- semn bun;- vedem un- dificultati personale si profesionale impotriva cuiva.
4 Rac - In traditia occidentala, explicatia data acestui vis este simpla si clara: de visezi rac, iti va merge prost. Romanii dau mai multe explicatii explicatii acestui vis. De exemplu, daca vei vedea rac mergand inapoi, iti va merge rau la serviciu sau in afaceri. De vei visa ca mananci raci, nimic din ceea ce faci nu-ti va reusi. Visul cu raci este totusi bun atunci cand visezi racii mergand inainte. In traditia persana, visul cu rac are trei explicatii. Rac de vei vedea in vis, e prevestire ca vei avea parte de o placere mare. Rac de vei manca in vis, vei avea o bucurie, iar de visezi ca prinzi un rac, insemna ca esti vorbita de rau, a manca- bucurie inseamna, a prinde- cineva te vorbeste de rau, a vedea- vei avea o placere mare.
5 Rac - - Indoiala, rezerve, dai inapoi in fasa unor actiuni, teama, lasitate, renuntare.Cuvantul rac desemneaza, uneori, numai clestele din cauza picioarelor anterioare extrem de puternice sau numai carapacea. Dar mai mult decat picioarele, interesant este modul in care inainteaza si care devine simbolic, ajutand la interpretarea visului: racul avanseaza de-a-ndaratelea. Imaginea unui rac, de altfel rara, poate sublinia comportamentul obisnuit al celui care viseaza: timid din expresia rosu ca un rac, nu avanseaza decat agatandu-se de trecut, ar prefera sa dea timpul inapoi si isi arata adesea clestii in fata unei incertitudini vitale.
6 Rachiu - de te vei visa facand rachiu, zile grele se anunta pentru tine; in general, orice vis cu rachiu nu este prevestitor de bine.
7 Racla / sicriu / cosciug - prevestire de moarte.
8 Radacina - nefericire prevesteste.
9 Radacina - nefericire timp indelungat;- de copac- depasesti o serie de greutati;- de plante- faci o achizitie de mare valoare;- mananci- sanatate deplina;- stejar scos din- cearta in familie.
10 Radasca - nehotarare.
11 Rade (a se) - Daca visezi ca te razi pe fata sau in oricare alta parte a corpului inseamna ca vei avea intilniri placute si ca vei cunoaste persoane bogate.
12 Rade (a) - copilul- veste proasta de departe;- cineva- daii dovada de invatatura si indemanare;- ii faci pe altii sa- neantelegere cu partenerul de viata;- femeie- nu te prea impaci cu cei din jur.
13 Radio - prietenii te vorbesc de bine;- auzi- intelegere placuta;- asculti- intalnire placuta cu prietenii;- cumperi- esti criticat de cineva care nu te iubeste;- repari- pierdere mica de bani;- reclame la- esti nervos;- vezi un- intelegere placuta.
14 Radacina - - scoasa din pamant - nu iti gasesti locul, nu te poti adapta intr-o anumita situatie, te simti dezradacinat, al nimanui, senzatie majora de deruta; - in pamant - te vei adapta la noua situatie, vei reusi sa te integrezi si sa accepti niste conditii de viata, ti-ai gasit un loc care iti ofera stabilitate, senzatie de stabilitate, durabilitate, constanta.
15 Radiografie - Trebuie sa analizezi mai profund situatia in care esti implicat, sa treci dincolo de aparente; concentreaza-te asupra unor aspecte care ascund si o alta fateta decat cea pe care o vezi, probleme interne - poate chiar de sanatate , fii mai atent la detalii, descopera ceea ce nu se vede.
16 Raft - - rafturi goale - perioada lejera a vietii, nu apar sarcini urgente, te simti liber de griji; - rafturi pline - perioada aglomerata a vietii, ai multe de facut, ai nevoie de o mai buna organizare pentru a face fata; - ceva asezat pe raft - au ramas unele aspecte nerezolvate in viata ta, de care va trebui sa te ocupi candva.
17 Ragusit / Raguseala - Cantand la distanta- te pricepi la alegerea prietenilor, esti sigur pe tine si pe capacitatile tale intelectuale;- auzi voce- schimbare la serviciu;- vocea iti este- inchei cu succes o afacere de bani.
18 Rahat - Rahat mancand - belsug.
19 Rahat - Umilinte, senzatia ca faci lucruri sub valoarea ta, subestimare, rusine, jena, nemultumiri, nu esti trata asa cum meriti.
20 Rai - Rai - vei gasi o ocrotire ori de cate ori vei fi in primejdie;- vazand rai - stire placuta.
21 Rai - Daca visezi ca ai murit si ca esti in rai inseamna ca va trebui sa muncesti mai mult, dar si ca vei fi bine platit.
22 Raid - Raid de banditi- relatii confuze si nesigure pe plan sentimental;Raid de hoti- esti pe cale sa superi persoana iubita;Raid de politist- esti framantat de probleme marunte, daca reusesti sa eviti arestarea ai o reusita la serviciu.
23 Raie - . Daca vei visa asa ceva, rau iti va merge, mai ales in plan sentimental. In traditia occidentala, visul in care ai raieprevesteste o nenorocire. Vechii persi considerau visul cu raie ca fiind prevestitor de nefericire.
24 Raie - Prevestire a unei nenorociri.
25 Ram / Ramuri - Cel mai bun vis este acela in care tii in mana un ram verde, insemnand bucurie. Visul este si mai bun daca ramul este de salcie. Ramul verde vazut in vis anunta adesea o intlnire din care vei trage foloase. Daca o femeie va visa ca rupe ramuri verzi din gradina ei, e posibil sa piarda un copil.
26 Ramura de copac - Semn bun, vei face afaceri profitabile.
27 Rana - - ai o puternica senzatie de culpabilitate, resimti dureri personale, ai teama de esec, trebuie sa repari o greseala recenta, trebuie sa intervii imediat pentru a rezolva o problema stringenta; - e rana ta - preocuparile tale actuale, ce te doare pe tine acum; - e rana altuia - participi cu sufletul la probleme altora, dai dovada de altruism, vrei sa ajuti pe altul; - rana la vedere, netratata, sangeranda - aspecte care se cer reparate de urgenta, inainte de a deveni mai grave; - rana care urmeaza sa fie tratata, bandajata etc- ai descoperit unde este problema si stii ce ai de facut, esti pe cale sa depasesti impasul; - rana cauzata de cutit - problemele stringente sunt legate de traiul de zi cu zi sau de munca; - rana cauzata de lovitura, bataie sau cadere - problemele stringente sunt legate de vesti neasteptate, actiuni bruste, interventii nedorite in viata ta; - rana cauzata de arma de foc - problemele stringente sunt legate de iubire; - rana cauzata de pietre - problemele stringente sunt legate de bani.
28 Rama - - tablou pus in rama - satisfactia muncii implinite, te lauzi cu ce ai realizat, esti trata asa cum se cuvine, munca ta este luata in consideratie, perioada in care esti luat in seama si apreciat; - tablou fara rama - esti implicat in actiuni carora nu le dai prea multa insemnatate, le treci vederea, le ignori, sau nu esti tratat corect de cei din jur, efortul tau este subestimat, desconsiderat.
29 Randunele - De vei visa randunele in cuib, prevestire e ca vei fi in stare sa-ti faci casa; randunele cantand de vei vedea in vis, o bucurie te asteapta.
30 Randunica - Semn fericit,vei avea succes in ceea ce vei face; cuib de randunele de vei visa, vei avea parte de fericire, de visezi ca-ti intra randunica in casa, e semn ca ai prieteni foarte buni.
31 Rani / Rana / Plagi - Daca visezi ca tu sau altcineva aveti rani pe corp inseamna ca vei primi vesti proaste. Tot acest vis mai inseamna si semn rau, de boala, de necaz trupesc.
32 Ranit / Ranire - dusmanii uneltesc impotriva ta;- colonel ranit - semn de ingrijorare;- Ranit de un carlig - cineva apropiat nu este bucuros de purtarea ta;- Ranit la piept- iubitul te chinuie; - Ranit cu pumnalul - vei primi un dar;- fiica ranita- mari griji;- fiind ranit - boala grea de vindecat;- pantera- te gasesti intr-o situatie confuza;- pescarus- boala trecatoare;- turturica- dificultati in viata ta;- usoara- vesti neplacute;- veteran- intalnire bneplacuta cu cineva pe care nu l-ai vazut de mult.
33 Rapit - Daca visezi ca esti rapit sau ca altcineva este rapit inseamna ca vei avea probleme financiare si sociale.
34 Raporturi - Raporturi sexuale cu o fata mare- vei savarsi fapte bune;- avand tu- farmece.
35 Ras / A Rade - Potrivit traditiei romanesti,de vei rade in vis insemna ca vei sta foarte prost sufleteste, vei avea o stare proasta sufleteasca, poate fara motiv.Semn de melancolie si durere. Ras a Rade;
36 Rasarit / Apus - A vedea un apus sau un rasarit frumos, in vis, este semn ca vei avea succes cu un proiect nou.
37 Rascruce - Visul acesta vesteste de bine pentru cei necasatoriti - in curand se vor logodi sau cgiar se vor casatori.
38 Raspuns - deschis- vizita cuiva indepartat;- evantai- barfa pe seama succeselor tale;- la o ghicitoare- oportunitati favorabile;- la scrisoarea unui prieten- relatia cu partenerul de viata este foarte buna;- primesti un scurt- vei avea o placere si un succes neasteptat.
39 Raspuns - - pui o intrebare si ti se raspunde - esti intr-o perioada limpede a vietii, nu exista probleme care sa-ti ridice semne de intrebare, totul are rezolvare; - pui o intrebare dar nu ti se mai raspunde, te trezesti inainte de a afla raspunsul - nu este inca momentul sa afli ceea ce cauti, incertitudini mari in viata ta, sunt multe aspecte nerezolvate in viata ta, la care cauti solutii, dar fara a descoperi deocamdata calea; trebuie sa te mai informezi, sa mai cercetezi inainte de a si se dezvalui calea.
40 Rastignit - Te asteapta o afacere.
41 Rastignit 2 - Daca te visezi rastignit sau vezi pe cineva, nu e semn prea rau, de cinste vei avea parte si, poate, iti va veni si un castig.
42 Rasul - Traditia populara spune ca daca te visezi razand tare, in realitate vei plange. Daca visezi ca doar surazi in realitate iti va fi bine, cu bucurii si placeri.
43 Rata - A visa rate, mai ales alea care macaie, inseamna ca t-I se vor intimpla lucruri bune.
44 Rata pasare - Vei avea un necaz legat de apa.
45 Rata - Daca visezi ca manaci rata este semn bun; orice masa simpla este o prevestire de bine.
46 Rata - - pe apa - vizeaza capacitatea de a depasi cu bine emotiile sau problemele emotionale care vor urma; forta ta de a depasi orice impas; - rata moara - vei fi doborat de emotii negative, trairi emotionale periculoase, esecuri in amor; - in zbor - folosesti perfect ratiunea si logica pentru a depasi impasul actual; ai solutii inteligente de a iesi din impas; - pe uscat - dificultati in a rezolva acum probleme actuale, nu te simti in largul tau, oprelisti, frustrari, intarzieri in rezolvarea problemelor.
47 Ratacit - De vei visa ca te ratacesti in padure, semn rau este, iti va merge prost.
48 Ratacita - De vei visa ca te ratacesti, rau iti va merge in viata reala: nici unei actiuni nu-i vei da de capat, mai nimic nu vei putea duce la bun sfarsit.
49 Rau - Daca visezi un rau care curge sau daca visezi ca esti pe un rau inseamna ca vei avea mai mult succes pe plan social daca esti atent la actiunile tale.
50 Rau - dragoste;- Rau agitat- suparare;- Faci baie in rau - castiguri materiale si banesi;- Cazut in rau - te paste un pericol;- Rau cu apa curata- noroc;- Rau cu apa tulbure- nenoroc;- Rau cu apa cristalina- fericire;- Rau curgand- vesti rele;- Rau curgand repede- invidie;- Inot in rau- sperantele se vor implini;- inecandu-te in rau - placere;- Rau involburat- nemultumire, foame, moarte;- Rau limpede- prevestire buna;- Rau linistit- noroc;- Luand apa din rau- bucurii apropiate;- Mal de rau - ambitii desarte;- poluat in rau - nenoroc;-repede- necaz;- te arunci in rau - amaraciune;- trecand un rau- te vei ridica,- Rau traverseaza o campie- liniste, bunastare.
51 Rau - cal rau - pagube;- ochi rau - afaceri bune;- tata rau - esti intr-o incurcatura.
52 Razboi - noutate, veste buna;- cu arme de foc- conflicte interne, rezolvarea unor dificultati;- de tesut- imbelsugare, afli o taina;- reantoarcerea din- esti foarte increzator in tine;- vas de- nereusita in profesie;- vazand- vesti neasteptate;- veteran de- relatii bune la serviciu.
53 Razboi / Batalie - Niste vesti sunt spre drum spre tine.
54 Rece - ceai- rupere in relatiile sentimentale;- la o indatorire- esti o persoana deschisa si sociabila;- fiind- boala apropiata;- mana- situatia financiara nesigura;- picior- depresiune si neliniste.
55 Rechin - Rechin ta ataca - mare paguba.
56 Recolta - Daca visezi ca ai o recolta buna, vei avea succes pe plan financiar.Daca visezi ca ai o recolta slaba, vei rezolva greu anumite probleme de afaceri.Daca visezi o recolta slaba, vei avea probleme in afaceri.
57 Recolta - bogatie;- cartofi- sarcina grea dar profitabila;- cereale- aduni roadele unor eforturi mai vechi;- fructe- viata buna, in care iti merge bine;- galbena- pericol mare;- mere- belsug si bucurie;- recoltam in anotimpuri nepotrivite- boala, moarte.
58 Reflector - O problema se va rezolva;- la bicicleta- lipsa de neancredere si incapacitate in relatiile cu ceilalti.
59 Refugiu - A fi intr-un refugiu, pe timp de bombardament, este semn ca vei avea un viitor linistit.
60 Razboi de tesut - Semn bun, imbelsugare.
61 Rege - - dorinte de afirmare, vrei sa ti se recunoasca valoarea, simti ca meriti mai mult; sanse de evidentiere sau de succes, depinde de contextul visului; - daca esti barbat - face referire la relatia ta cu autoritatea suprema din viata ta actuala- tatal, seful, liderul; - daca esti femeie - face referire ori la relatia ta cu autoritatea din viata profesionala - seful - ori cu sotul.
62 Regiment - Regiment de infanterie- vei avea o situatie materiala de invidiat;- Regiment de soldati- unul din apropiati e un om incapatanat;- Regiment infrant- schimbare cu semnificatii la serviciu;- Regiment victorios- esti impulsiv si usuratic.
63 Regina - (Vezi si tron.) Daca visezi ca esti rege sau regina inseamna ca vei fi presat de oamenii carora le datorezi bani.Daca visezi ca ingenunchezi in fata unui monarh inseamna ca vei primi o slujba mai buna.Daca visezi ca saruti mana monarhului inseamna ca trebuie sa te feresti de o nedreptate politica sau organizationala, care ti s-ar putea face.Daca visezi un monarh la plimbare, cu masina sau cu trasura este semn ca vei avea succes.
64 Religie - (Vezi si credincios.)Daca visezi ca esti religios inseamna ca vei fi interesat sa ajuti oamenii nevoiasi.Daca visezi ca esti antireligios inseamna ca vei fi criticat de prieteni pentru indiferenta fata de ei.
65 Remorca - Daca visezi ca locuiesti intr-o remorca inseamna ca iti vei schimba resedinta.
66 Ren - Daca visezi ca vezi reni in aer liber sau reni de Craciun inseamna ca vei fi incurajat sa faci investitii.
67 Repara - baia- perioada linistita in viata ta;- bicicleta- esti nervos si sensibil;- capcana- greseala;- masina- esti chibzuit cu banii tai;- ochelari- primesti bani nesperati;- pantofii- viata linistita;- pantofii la- sa-ti urmezi chemarile inimii;- radioul- mici pierderi de bani.
68 Reporter - (Vezi si ziar.)Daca visezi ca esti reporter inseamna ca vei avea noroc in dragoste si in afaceri.Daca visezi ca esti intervievat de un reporter inseamna ca vei suferi dezamagiri triviale.
69 Reptila - Repulsie, esti victima a instinctelor josnice.
70 Reptile - Ai un inamic viclean si nerabdator.
71 Restaurant - Restaurant aglomerat- timiditate, dificultati cu partenerul de viata;- Restaurant gol- probleme sentimentale;- Iei masa la restaurant - e de bine la serviciu.
72 Restaurant - Daca visezi ca iei o masa modesta la un restaurant ieftin si esti singur inseamna ca vei avea o viata de familie linistita.Daca visezi ca iei masa cu prietenii si platiti impreuna inseamna ca vei fi deranjat de anumite critici.
73 Reuniune - in casa unui prieten- fericire.
74 Reusi (A) - sa iesi din intuneric- succese in munca, fericire in dragoste;- sa treci un test- esti implicat intr-o relatie pasionala.
75 Reveni - din strainatate acasa- fericire.
76 Reviste - Daca visezi ca vezi reviste la un stand de presa inseamna ca te vei indragosti de o persoana din alt oras.Daca visezi ca scrii articole pentru o revista, vei avea noroc in munca ta.
77 Revista - vesti de departe;- citind- imbunatatirea situatiei tale;- de teatru- vizita cuiva de departe;- obscena- pierzi o ocazie importanta din viata ta;- treci trupele in- esti o persoana ambitioasa.
78 Revolver - auzi foc de- ai idei stralucite;- tragi cu- stare psihica buna si incepi un proiect;- ucis cineva cu un- o perioda neplacuta din viata ta este data la spate
79 Revolutie - armata- nercazuri si suparari in viata;- cu varsari de sange- esti iute si grabit in actiunile tale;- de civili- atentie in organizarea afacerilor.
80 Ridica - implinirea sperantelor;- ceata- esti foarte grijuliu;- de la pamant- grija;- de pe scaun- stire placuta;- de jos de pe pamant- indelungate griji;- de pe bicicleta- refacerea averii;- din pat- durere, boala;- din pat vazand ca zbori- calatorie nereusita.
81 Ridicand - De te vei visa ca ridici pe cineva in maini, semn rau este, vei descoperi niste lucruri neplacute, vei avea niste neplaceri.
82 Ridiche - te faci de ras;- alba-gelozie;- legatura de- esti prea retras;- in pamant- tensiune si sensibilitate nervoasa;- mananci- esti foarte muncitor;- rosie- esti sanatos si ai spirit de initiativa.
83 Ridichie - Visul acesta nu este prea bun. O gramada de ridichi vazuta in vis prevesteste boala grea, dar de care vei scapa dupa eforturi mari. Daca o femeie sau o fata se va visa mancand ridichie, bine nu-i va merge: tot ce va spune ea nu va fi luat in seama de ceilalti. In traditia araba, un vis cu ridichie prevesteste eliberarea din inchisoare a unei persoane apropiate.
84 Riduri - depasirea dificultatilor;- ai tu- viata linistita;- vedem- preocupari mari.
85 Rimel - In traditia araba, visul acesta apare foarte clar explicat. De vei visa rimel, inseamna ca iti vor veni niste bani, iar de vei visa pensula de rimel e semn ca iti este dor de un anume barbat.
86 Rinichi - rezistenta fizica si morala.
87 Rival - Sentimente neprietenoase.
88 Roaba - Daca visezi ca duci o roaba plina inseamna ca vei petrece momente placute cu o persoana de sex opus.
89 Roata - Viata lunga, rodnicie, implicatii favorabile;- avand- munca cu folos;- care se invarte- schimbari in bine;- calcat de- pericol;- cazi sub o- blocaje in afacere, obstacole, impedimente, planuri nesfarsite;- confectionam pentru altii- ajutor pentru alti;- de car- noroc, amici, sot bun;- de carucior- boala;- de masina furata- mare necaz;- de moara - viata linistita, sot bun;- de moara se opreste- dificultate;- invartindu-se- schimbare;- mai multe- viata lunga;- mari- prevestire de mare pericol;- sare de la un vehicul o- necredinta a unei persoane, ruina materiala, pierderea fericirii;- vazand- calatorie cu folos, iti faci un bun prieten, vei alege un sot bun.
90 Roba - judecatoreasca- vorbe mincinoase.
91 Robinet - Daca visezi un robinet nou, vei trai o fericire neasteptata.Daca visezi un robinet rupt este semn ca nu trebuie sa tradezi un secret, caci acest lucru ti-ar putea aduce ghinion.
92 Rochie - Conjunctura norocoasa;- Rochie alba- logodna, nunta in curand;- albastra- sperante implinite;- arzand- insulte;- avand- casatorie;- cenusie- munca grea;- cumparand- te vei impaca cu dusmanii;- expozitie cu mai multe- necaz mare, moarte;- facand- vei fi de ajutor;- frumoasa- imprejurari frumoase;- gaurita- avere mare,- galbena- gelozie;- de doliu- eveniment foarte fericit in viata ta;- multicolora- vei face o calatorie;- murdara- onoarea iti va fi atinsa;- neagra- doliu;- rosie- mandrie;- rupta- cearta;- verde- sperante implinite.
93 Rochie - Visul acesta apare adesea in somnul fetelor si femeilor. Cel mai important vis este acela in care te visezi imbracata in rochie alba sau vezi pur si simplu o rochie alba. Visul cu rochie alba prevesteste - pentru fete - logodna, nunta, iar pentru femei armonie in casa si, poate, revigorarea vechii relatii sentimentale cu sotul.
94 Rochie - - frumoasa, eleganta, curata, noua, de gala - imaginea pe care o lasi in societate este pozitiva, luminoasa, optimista; reputatie foarte buna; esti vazut cu ochi buni; - alba, luminoasa, vaporoasa, in culori vii - perioada luminoasa a vietii tale, lipsa de griji, nimic grav nu pare sa te deranjeze acum; viata si se pare frumoasa; - de mireasa - vezi mireasa; - urata, rupta, murdara, veche, din material prost - imaginea pe care o lasi in societate este negativa, sumbra, pesimista; reputatie proasta, risc de a-ti stirbi imaginea; nu esti vazut cu ochi buni; - prea mare sau prea lunga, prea scurta sau prea stramta - iti estimezi gresit capacitatile, nu vei face fata la ceea ce ai inceput; nu ai o parere foarte clara asupra capacitatilor tale de a rezolva o problema; - neagra - perioada dificila a vietii tale, totul si se pare grav, trist, pesimismul a pus stapanire pe tine; trebuie sa tratezi totul cu multa seriozitate; viata ti se pare grea sau trista; pierderi, necazuri, lacrimi.
95 Roi - Suparari in dragoste;- Roi de albine- noroc in dragoste, fericire.
96 Rosi (A) - Daca visezi ca rosesti este semn ca vei fi stanjenit de povesti scandaloase despre tine.Daca visezi e altcineva rosind inseamna ca vei fi sarcastic si ii vei enerva pe amicii tai..
97 Rosie - Visele in care apar rosii sunt semne bune pentru tine. Daca o fata sau o femeie va visa patlagele crude, inseamna ca i se va face o propunere magulitoare. Cine se va visa culegand rosii, va avea succes intr-un plan de al sau, niste sperante i se vor implini, va avea o reusita. Rosii coapte de vei visa, niste izbanzi la serviciu vei avea. Daca mananci rosii, in vis, semn e ca ai inima usoara si ganduri senine.
98 Rosie - lalea- dragoste impartasita de partener;- ridiche- esti om sanatos;- sos de- scrisoare in curand.
99 Rostogoli (A) - butoiul- galceava cu rudele;- mingea-esti nehotarat in probleme legate de viata ta;- pe deal- perioada grea sufleteasca;- pe iarba- te simti apropiat de partenerul tau;- pe scari- caderi sufletesti.
100 Rosu - Culoarea rosie care domina intr-un vis, este semn ca vei avea o serie de griji minore.
101 Rosu - Sentiment aprins, sexualitate excesiva, dragoste, ura;- cerul- tulburari, mici nelinisti;- creion- esti capabil sa ajuti pe altii;- flori multe- iti surade o noua dragoste;- fir- ai nevoie de dragoste si afectiune;- foc- afectiune;- haine- pasiune si sensibilitate in viata ta sufleteasca,- luna- fericire;- luna rosie cazand- iubire puternica;- mac- injosire intr-o imprejurare;- masina- dorinta de noutate;- oua- primejdie, dusmanii va urmaresc cu ganduri rele;- pe orizont- doliu;- par- saracie, lipsuri;- patlagele- afaceri rodnice;- pepene- ingrijorari, sanatate buna;- pare aprins- iubire patimasa;- pare inchis- afcetiune deosebita;- vas- pierzi ceva important,- vin- veselie si optimism;- visand cer- tulburari, neliniste.
102 Roz - culoare- senzualitate afectivitate.
103 Rubin - noroc;- achizitionezi un- nu stai prea bine cu banii;- avand- fericire, iubire;- furi un- esti ajutat sa iesi dintr-o stare dificila;- primesti un- iluzii de scutra durata;- vezi un- esti prea impulsiv si grabit in ce faci.
104 Ruda - veste, surpriza;- bogata- esti cam suparat;- calatorind in strainatate cu o- despartire;- certandu-te cu o- ai tact si diplomatie;- cinstita- nu ai persoanlitate, esti usor de condus;- discutii in- esti nefericit;- docila- decizii in profesie;- funeralii ale unei- scapam dintr-o situatie dificila;- evantai- discutie in familie;- insetate si flamande- le-ai uitat prea repede;- moarte- eveniment bun;- mostenind o- ingrijorare din cauza sanatatii cuiva;- murind- mostenire, eveniment bun;- nas la- mai multa decizie pentru a avea avantaje;- recunosti o- ai suflet deschis si sociabil;- saraca - o sa ai venituri banesti neasteptat;- vazand- oaspeti;- vizita la o- ai mari capacitati organizatorice.
105 Rude - Vezi diversele tipuri de rude listate separat.
106 Rufe - avere;- albe- sanatate, mostenire;- calcand- buna intelegere intre soti,- carpind- casatorie pentru vaduva;- curate- fericire casnica;- femei spaland- noroc si ascensiune in serviciu;- la uscat- esti tare din punct de vedere psihic;- intinzand- vei avea o veste insemnata;- intinse la uscat- afaceri fara folos;- murdare- mostenire, boala, deces;- murdarite- neplaceri eforturi mari;- nu sunt curate- vei avea necazuri;- rupte- ruina, lipsa de afectiune intre soti;- spaland cu mana- putere fizica;- spalate- dificultati;- uscate- vizita apropiata.
107 Rufe - In traditia occidentala se zice ca daca vei visa rufe, mai ales rufe murdare, vei avea o nereusita, ceva nu va merge cum trebuie in ceea ce faci.
108 Rufe murdare - Vei avea un insucces.
109 Rugaciune - Oricine s-ar ruga, tu s-au altcineva, inseamna ca vei avea o viata linistita si reusita.Daca visezi ca iti spui rugaciunea inainte de masa inseamna ca vei primi un cadou valoros dintr-o sursa neasteptata.
110 Ruine - Semn bun daca te visezi ratacind printre ruinele unei casa vechi; daca visezi o casa noua ajunsa la ruina, e semn rau, mai ales ptr.afacerile tale.
111 Ruj - (Vezi si machiaj, cosmetice)Daca visezi fete care se dau cu ruj in public este semn ca vei avea dificultati in viata.Daca visezi o femeie batrana data cu ruj inseamna ca vei gasi viata mai usoara.Daca visezi o fata tanara data cu ruj inseamna ca vei fi neprietenos si ca vei fi mustrat pentru aceasta atitudine.
112 Rupand / A Rupe - Asa cum e de asteptat, visul in care se rupe sau rupi ceva- o panza, o haina, un lemn etc.- nu e prevestitor de bine, in principal vei avea niste probleme de sanatate.
113 Rupe - lipsuri;- caiet- certuri cu persoana iubita;- cartea- neliniste;- ceva- perioada de mari greutati;- evantai- agitatie in familia ta;- lanturile- inlaturarea suferintelor.
114 Rupt - caiet- certuri cu persoana iubita;- ciorapi- indiferenta pentru cineva de sex opus;- coloana- sperante daramate;- cal- te adaptezi usor la imprejurari;- covor- dificultati repede inlaturate;- grebla cu coada- timiditate in relatiile cu cineva de curand cunoscut;- fusta- prietenie nevrednica;- haine ca porti- amaraciune pentru o taina decoperita;- haine vechi si- suferinta din partea unor greseli;- harlet- traversezi o perioada de indecizie si lipsa de idealuri;- hartia- pierdere baneasa,- incaltaminte- impacare;- lant- moarte;- lana- pierderi;- masca- destramarea familiei;- manusi- surprize neplacute;- pat- dispute intre soti;- opinci- necazuri;- pantaloni- bucurie mare;- palarie- saracie, nenorocire;- petale de margarete- inceputul unei noi iubiri;- ochelari- pierderi materiale;- pipa- prietenie destramata;- pod- neancredere, nehotarare, frica;- vasla- trebuie sa depasesti un obstacol;- vazand aripa de pasare- iubire pangarita.
115 Rusine - Daca visezi ca cineva te face de rusine inseamna ca vei fi admirat de prieteni si de seful tau.Daca visezi ca tu faci pe cineva de rusine inseamna ca vei avea un accident de masina.
116 Rusine - cuiva ii este- planuri mari pentru viitor;- iti este- esti agitat sufleteste.
117 Rarina - de vei visa ca muncesti campul, semn e ca munca ta va fi rasplatita; camp pustiu de vei vedea, in vis, prevestiri rele inseamna; de vei visa ca ai un camp, un ogor al tau, semn e ca vei face treburi cu vrednicie si noroc; de vei visa ca treci peste un camp, in curand vei primi o veste pe care o astepti.