Vise cu litera "P"

1 Polizor - auzind- neantelegeri;- lucrand- cearta mare.
2 Polo - jucand- sanatate subreda.
3 Polo - Orice vis in care este vorba despre acest joc inseamna ca vei primi o mostenire.
4 Pachet - daca primesti un pachet inseamna veste, daca trmiti un pachet inseamna ca te gandesti la cineva sau cineva nou s-ar putea sa apara in viata ta.
5 Pacient - lipsa de initiativa, pasivitate si lipsa de curaj intr-o situatie.
6 Pahar - responsabilitati si vise, dorinta de a te detasa de probleme, proietarea sperantelor unui viitor bun.
7 Paie - saracie, lipsa de abundenta dar foarte mare sansa de revenire; daca ard inseamna paguba, pierdere.
8 Palat - dorinta de stabilitate, visele si sperantele tale, dorinta de a iubi si de a fi iubit/a si protejat/a.
9 Palid - lipsa de chef, lipsa de vitalitate, inactivitate, posibile probleme fizice.
10 Palma - destin, drum, cale, o chestiune de alegere personala, a costrui ceva (viata ta, viitorul ta) cu mainile tale; a primi o palma - mustrari de constiinta, sentiment profund de culpa; a da o palma cuiva - sentimente de ura reprimate in tine, lucruri neexprimate.
11 Palmier - creativitate, viziune pozitiva asupra lucrurilor, deschidere catre calatorii si aventura.
12 Palton - comoditate, izolare, egoism.
13 Pana - semn bun, speranta, sansa, veste, bucurie, revedere.
14 Panglica - proiecte noi, pe cale sa aduca multe beneficii.
15 Pantaloni - asumarea initiativelor, curaj, responsabilitate, agresivitate, putere psihica.
16 Pantera - dualitate, confuzie, pendulare intre o stare si alta.
17 Pantofi - drum nou, depasirea limitelor proprii; desperecheat- cautarea unui partener, singuratate, lipsa sentimentului de iubire, dorinta de a gasi parteneru potrivit fie intr-o relatie de afaceri fie intr-una de iubire; vechi - lancezeala, lipsa de curaj si de initiative.
18 Pansament - fricile tale interioare, frica de a nu fi ranit sufleteste, daca pansamentul este rosu - sufleteste nu esti in cea mai buna stare; daca e alb si curat - esti mult prea precaut si te izolezi de cei din jur, atentie la boli si la accidente.
19 Papagal - barfe, fire clevetitoare ce iti poate aduce deservicii mai tarziu.
20 Papion - aroganta si snobism, infatuare, mandrie de sine si accent pe imaginea sociala.
21 Par - forta fizica scazuta, energie vitala scazuta, ganduri foarte multe, hiperactivitate celebrara, atentie la stres si oboseala.
22 Parada - dorinta de ceva nou, de cunostinte noi, de socializare, mirajul aglomerarilor urbane, al multimilor si al petrecerilor.
23 Parapet - blocaj, ciocnirea de necazuri, perioada proasta.
24 Parasuta - asumarea de riscuri, curaj, initiativa, lipsa de scrupule, reusite.
25 Parc - te simti sufocat si coplesit, nevoia de relaxare, de detasare, semn ca trebuie sa te mai gandesti si la tine si sa mai lasi din responsabiliati macar pentru cateva ore.
26 Parcare - viitor incert, cautare de sine, te simti incoltit de cei din jurul tau; parchezi masina - nevoia de a fi precaut, oboseala, te bazezi foarte mult pe ratiune in ceea ca faci.
27 Pasare - aspiratie catre libertate, cautare interioare, capacitatea de a alege, veste de departe, universul te sustine in ceea ce faci; moarta - pesimism, lipsa de incredere in tine, ganduri negative.
28 Pasaport - daca e al tau - siguranta de sine, sentiment de independenta, dorinta de realizare; vezi un pasaport - incepi sa iti propui o serie d eobiective ce tin de evolutia ta materiala si interioara.
29 Pasa - Neasumarea responsabilitatilor, lasi pe altii sa faca ceea ce ar trebui sa faci tu.
30 Pat - oboseala cronica, ti se pare ca tot ce faci nu aduce rezultatele scontate; stand in pat - sentiment de saturatie, dorinta de a intelege ce vrei sa faci, ce iti place sa faci; faci patul - inchei socotelile cu cineva, iti pui ordine in viata profesionala si sentimentala, tu dictezi cum vrei sa evolueze viata ta.
31 Patent - Situatie duala ce depinde de persoalitatea ta: ori incerci sa scoti ce e mai bun din lucrurile rele care ti se intampla ori te lasi coplesit de evenimentele negative si renunti sa inveti ceva din ceea ce ti se intampla.
32 Patine - Ai capacitatea de a evita multe situatii dificile, trebuie doar sa iti mai dezvolti aptitudinile de comunicare; manipularea situatiilor in favoare ta.
33 Paduchi - semn de neplaceri. te supara maruntisurile, nu esti atent la detalii, prea multe prejudecati, te simti rusinat in foarte multe situatii.
34 Padure - cautare de sine, pericol, despici firul in patru si gandesti situatiile prea mult si prea irealist, iti aglomerezi si obosesti mintea cu tot felul de ganduri negre, sansa de belsug dar totul depinde de tine; padure taiata - pierderi financiare, suferinta mare ce iese la iveala, necazuri.
35 Padurar - daca vezi un padurar- Te simti controlat si amenintat, frica de autoritate, mustrari de constiinta; greseli comise care stau in subconstient si iti apar sub forma senzatiei de teama de o autoritate mai mare. Daca tu esti padurar - dorinta de a face si a ti se face dreptate.
36 Paianjen - daca vezi un padurar- Te simti controlat si amenintat, frica de autoritate, mustrari de constiinta; greseli comise care stau in subconstient si iti apar sub forma senzatiei de teama de o autoritate mai mare. Daca tu esti padurar - dorinta de a face si a ti se face dreptate.
37 Paine - nevoia de paine - vitalitate scazuta, pofte nesatisfacute, simbolizeaza si impartasania- nevoia de curatare interioara, de purificare de toxine; daca vezi o paine - modestie, chibzuinta.
38 Palarie - preocuparea pentru imaginea sociala, ascunderea defectelor, iti e frica de adevarurile pe care le-ai putea auzi despre tine, nevoia de a fi motivat.
39 Pamant - vezi pamant - sansa de imbogatire, trebuie doar sa gasesti sansa si sa profiti de ea, perioada ce va presupune multa munca; daca sapi in pamant - iti ingropi trecutul, renuntare si sacrificui, prevesteste neplaceri.
40 Panza - alba - necesitatea de a-ti cere scuze pentru ceva ce ai spus sau ai facut, constiinta nepatata, panza patata - probleme in relationarea cu oamenii, lacrimi, neplaceri.
41 Papadie - sentimentul ca totul este desertaciune, stare de spirit proasta, vorbe rele pe care le spui sau sunt spuse despre tine.
42 Papusa - intruchiparea modului in care te vezi si te percepi pe tine insati/insuti; nevoia de a acorda mai multa iubire propriei tale persoane, de a te ingriji mai mult de tine.
43 Par - vei avea multe sanse de a-ti duce planurile la bun sfarsit; neplaceri dar si realizari, vitalitate, energie sexuala si libido crescut; par alb - necesitatea de a iti invatat lectiile, de a lua in considerare sfaturile date de altii,; fara par in cap - stres, frustrare, nu te simti bine in propriul tau corp, agitatie nervoasa, depresie. par (pom) - rabdare, multe nevoi si necesitatea de a-ti stabilii prioritatile.
44 Parinti - daca iti visezi paintii inseamna ca s-au gandit foarte mult la tine in ultimul timp, sentiment de culpa fata de ei, dor si iubire neexprimata; daca visezi ca mor - e de bine, moartea vechilor tipare, reinceperea unei noi etape din viata lor.
45 Pastaie - (Fasole): va paste o boala sau aveti imunitatea organismului scazutae.
46 Patrunjel - semn de boala, nevoie de vitalizare si energizare, sentiment de grija si ocotire fata de cineva.
47 Paun - te pierzi in detalii si incerci fii in centrul atentiei prin metode ce nu te caracterizeaza pe tine ca persoana; tendinta spre opulenta, laudarosenie.
48 Pechinez - invidie rautate, viclenie. Daca pechinezul este al tau inseamna ca ai ganduri negative despre altii si nutresti sentimente de invidie sau gelozie. Daca vezi un pechinez este foarte posibil sa fii invidiata sau cineva sa te vorbeasca pe la spate.
49 Peisaj - In functie de peisaj vorbeste despre starea ta interioara, despre realitatea a ceea ce simti si gandesti, despre cum vei tu anumite lucruri.
50 Pelerina - trebuie sa ai mai multa grija de tine, nevoia de protectie, de a fi ocrotit si de a ocroti la randul tau.
51 Pelican - Nevoia de a fi mai chibzuit, mai atent pe unde cheltuiesti banii, nevoia de a acumula,emotii si ganduri pe care le tii in tine.
52 Pendula - sentimentul ca nu ai timp sa duci la indeplinire o misiune, atentionare cu privire la ceva ce trebuie sa faci acum pentru a nu fi prea tarziu. Nu lasa pe maine ce trebuie sa faci azi.
53 Pene - veste, necesitatea de a face compromisuri, de a oferi intelegere celor din jurul tau, de a fi mai putin ferm in critici.
54 Penseta - necesitatea de a fi vigilent, sentiment de frustrare legat de aspectul fizic sau legat de o neregula pe care ai sesizat-o dar nu ai reusit sa o rezolvi.
55 Pepene - rosu - pofte sexuale, dorinta de a experimenta senzatii noi, vitalitate; galben - sentimente puternice fata de cineva.
56 Perdea - mustrari de constiinta, prejudecati si lucruri pe care ti le interzici, minciuni si secrete.
57 Perna - senzatia de sufocare, ca in multe situatii ai vrea sa spui mai multe lucruri decat iti ies pe gura, nevoia de a-ti ordona gandurile, oboseala.
58 Peron - semn de insecuritate, de nesiguranta, de lipsa de incredere in tine si in oameni.
59 Perle - semn de noroc, cineva este langa tine si te sustine, semn de belsug.
60 Pere - sensibilitate excesiva, posibil castig.
61 Perie - sensibilitate excesiva, posibil castig.
62 Peruca - Daca porti peruca e semn de inferioritate, de instabilitate emotionala, cautare interioara, frica, ceva ce ascunzi sau ceva ce nu stii inca despre tine; daca vezi o peruca sau vezi pe altcineva purtand-o - vei avea parte de ceva ce te va soca, vei auzi ceva ce iti va atrage atentia.
63 Pescar - Daca vezi un pescar inseamna ca cineva iti va acorda un ajutor, fara ca tu sa realizezi; posibil sa primesti ceva (un cadou, niste bani).
64 Pescarus - romantism, iubire, ai multa iubire de oferit, pe care o tii in tine si nu o daruiesti celor din jur, libertate si aspiratii.
65 Peste - prinzi un peste - noroc, sansa in ceea ce faci; vezi un peste - proiecte si idei de viitor ce au toate sansele sa se concretizeze.
66 Petice - esti mult prea putin chibzuit, consum de energie pe lucruri banale, copilaresti.
67 Piatra - nevoia de stabilitate emotionala si financiara, greutati si responsabilitati pe care ti le asumi si care cresc nivelul de stres; ganduri si preocupari legate de situatia materiala.
68 Picior - semn de slabiciune fizica, posibila boala; piciorul tau- neincredere in fortele proprii, incercare de autoincurajare; piciorul altcuiva - vulnerabilitate emotionala, poti fi usor de convins.
69 Pictor - nonconformism, dorinta subconstienta de a actiona liber si spontan, semn de saracie.
70 Pictura - iluzie, traiesti intr-o lume imaginara, innterpretezi gresit, traiesti prea mult in mintea ta si nu in realitate; in functie de imaginea pictata- dorinta ascunsa a subconstientului.
71 Piele - piele de om - grija pentru sanatate, necesitatea de a acorda mai multa atentie corpului tau; piele de animal - moment bun pentru o schimbare.
72 Piaptan / pieptane - semn de superficialitate; lipsa de empatie, dorinta de a te detasa de oamenii care te incarca cu problemele lor.
73 Piersica - pofta sexuala, stare de excitare; pierzi din vedere multe detalii.
74 Pijama - stare de epuizare, dorinta de a lancezi, de a nu fi bagat in seama. Perioada proasta.
75 Pila - nevoia de schimbare, curaj, initiativa, forta interioara dar si posibile necazuri.
76 Pinguin - te lasi distras de alte lucruri, necesitatea de a lasa sa iasa in evidenta duiosia si compasiunea ce le tii inauntrul tau; altruism; posibile dificultati materiale; necesitatea de a fi rabdator.
77 Pipa - posibile conflicte cu parintii, ganduri serioase cu privire la ceva.
78 Piper - cearta, scandal, barfa, calomnie.
79 Piscina - plina cu apa- relaxare, meditatie, semn ca trebuie sa lasi timpul sa vindece ranile; fara apa- risc asumat si posibil pericol, nesansa, suferinta.
80 Pisica - pisica este manifestarea partii feminine din tine. Daca pisica este agresiva iti lipseste duiosie, blandetea, afectiunea si grija fata de ceilalti. Pisica e semn de tristete, de delasare, nesansa. Ai incredere in intuitia si sentimentele tale.
81 Pivnita - blocaj emotional, introvertire, singuratate, irascibilitate, sensibilitate sporita.
82 Plasa - vrei sa ai situatia sub control, teama de a nu gresi, speculezi situatiile nefavorabile pentru altii pentru a le aduce in favoarea ta.
83 Plans / planset - daca tu plangi- nevoia de a te descarca, de a fi ascultat de cineva, sentimentul ca esti singur; daca plange un copil - partea vulnerabila si inocenta din tine a fost atinsa, cineva care te-a lovit in punctul sensibil; daca plange altcineva langa tine - sentiment de mila care te consuma. Iti consumi energia gandindu-te la nefericirea altora.
84 Ploaie - tristete, depresie dar si curatarea de energii negative prin exprimarea sentimentelor.
85 Plop - naivitate, cateodata esti prea credul.
86 Pluta - cineva iti poate intinde o mana de ajutor, probleme peste care vei trece.
87 Poarta - nevoia de a fi ascultat, de a te exprima, de a-ti deschide sufletul fata de cineva, incredere in cineva.
88 Pod - trecerea intr-o alta etapa a vietii, evolutie interioara,trecerea de la o stare la alta, de la o situatie la alta, luarea unei decizii.
89 Podoaba - dorinta de a fii in centrul atentiei, de a fi laudat si admirat.
90 Poezie - conteaza foarte mult care sunt versurile si ce stare ti-au transmis ele in vis.
91 Politist - teama de a nu fi prins, mustrari de constiinta, nesupunerea la regulile sociale si morale, regrete.
92 Polonic - necesitatea de a acumula mai multe informatii, de a te documenta mai mult.
93 Pom - inverzit - veselie, voie buna, succese, rodnicie; vested - stare proasta.
94 Pom - de Craciun- viata familiara placuta, reusita, bucurii;- in livada- avere;- inverzit- bucurie si inselaciune;- lamaie in- calatorie in alta tara;- livada cu- ganduri rele, recolta slaba;- lovit de trasnet- sa ai incredere in viitor;- masline in- prosperitate;- muguri de- calm si satisfactii;- vazand- griji.
95 Pom - pom uscat, cineva te va insala; pom fara roada, o pagfuba prevesteste; pom de Craciun- vis bun, bucurii reusite; pomi roditori- vei avea un beneficiu.
96 Pom de craciun - In traditia occidentala se zice ca visul cu pom de Craciun este foarte bun: prevesteste niste reusite in viata ta.
97 Pom de craciun - daca ai un asemene vis, vei avea parte de bucurii - multe iti va reusi in viata ta.
98 Pomana - daca visezi ca ti se cere pomana, iar tu refuzi sa dai la toata lumea si din toata inima, visul prevesteste o mare bucurie.
99 Pomana - recunostinta din partea celor din jur;- ceruta- aventuri in dragoste;- dand- vanitate, mare fericire;- daruind- bucurii mari;- facand- demnitate;- primind- mostenire, pierdere de situatie.
100 Pomana - a fi- Se zice ca daca te visezi dand de pomana, bine iti va fi pe lumea cealalta.
101 Pomi - griji vei avea.
102 Pompa - semn bun daca te visezi pompand apa curata - afacerile tale sunt pe drumul cel bun; daca visezi ca pompezi apa murdara iti vei auzi vorbe rele.
103 Pompa - oboseala, dificultate;- lucrand- primejdia te urmareste;- stilou cu pompa- scrisoare importanta.
104 Ponei - intoarcerea catre copilarie, catre partea ingenua din tine, puritate si curatire sufleteasca, nevoia de eliberare de greseli prin constientizarea lor.
105 Popa - nemultumire, incarcatura sufleteasca, posibile necazuri.
106 Porc - bunastare si multumire sufleteascae.
107 Portativ - muzical - liniste, calm interior, nevoia de a-ti gasi linistea pentru a putea construi ceva.
108 Portocala - neimplinire emotionala, neliniste.
109 Porumb - posibil imbunatatirea situatiei financiare.
110 Porumbel - prietenie, iubire, aspiratie catre liniste sufleteasca si libertate.
111 Potcoava - semn de noroc, asumarea responsabilitatilor, initiativa.
112 Povara - Daca simti in vis, vei cistiga noi prieteni.
113 Prapastie - frustrare, stres, sentimentul ca ceva lipseste, frica, spaima, lucrurile incep sa iti scape de sub control, prabusirea sperantelor, a sentimentelor, a curajului.
114 Prastie - Invidie, lipsa de maturitate, actionezi dupa instinct in unele situatii.
115 Pravalie - Semn de saracie, de proiecte care pornesc greu si par a nu avea nici o finalitate pozitiva.
116 Predica - Ia seama de ceea ce auzi in predica.
117 Prezicere - Conteaza foarte mult ce simti vizavi de prezicere si ce spune prezicerea.
118 Prins - Daca te visezi prins - stres, probleme profesionale, regrete, constiinta incarcata.
119 Privighetoare - Romantism, perioada buna pe plen sentimental, stare de bine, de calm.
120 Prune - Trebuie sa iti revizuiesti comportamentul cu cei din jur, atentie si grija mai mare fata de oamenii la care tii.
121 Pulover - Neplacere, lipsa de confort.
122 Pusca - Semn ca in sufletul tau sunt niste conflicte nerezolvate, dorinta de razbunare, de a plati cu aceeasi moneda, semn de agresivitate refulata.
123 Pusculita - Chibzuinta, lipsuri materiale, datorii, nevoia de acumulare rapida.
124 Prosop - vei fi cu bagare de seama;- avand- drum incrucisat cu succese.
125 Prosop - Daca visezi ca folosesti un prosop pentru a-ti sterge mainile sau fata inseamna ca vei deveni prosper.Daca visezi ca folosesti un servetel de hartie inseamna ca vei suferi pierderi financiaree.
126 Prostituata - A visa prostituate indraznete este semn ca vei avea o scurta boala.Daca visezi prostituate sarace si neatragatoare vei putea sa ajuti oamenii saraci.Prostituata este simbolul autodistrugerii.
127 Proteza - Daca visezi ca iti pierzi proteza dentara, vei avea o serie de neintelegeri cu prietenii.Daca visezi ca porti o proteza dentara, vei avea altercatii cu prietenii, dar din vina ta.
128 Provizi / provizii - vis bun daca iti apare o masa incarcata cu bucate sau un hambar plin cu cereale, adunand- nesiguranta.
129 Prunc - pericol de foc;- a se naste- moarte;- jucandu-se- afaceri bune.
130 Pruna / prune - societate buna, mandrie;- a lua din pom- pompa si parvenire, dorinta de a se ridica prin lux;- avand- zile linistite si pline;- culegand- dorinta de inaltare;- mancand- boala;- uscate- plictiseala;- vazand multe- liniste in casa.
131 Prune - Daca visezi ca mananci prune suculente inseamna ca vei fi promovat.Prunele conservate sint semne de dezamagire.
132 Prune - e vis bun daca te visezi culegand prune coapte; daca prunele sunt verzi, eforturile tale se vor termina cu un insucces; de visezi ca iei prunele de pe pamant, e semn de imbunatatire a situatei tale, dar nu in totalitate; prune uscate de vei visa, dificultati vei avea.
133 Pamant - a sta culcat pe pamant- caz de moarte , neplaceri.
134 Pamantul - Daca te visezi proprietara de pamant te vei casatori cu un barbat frumos. In cazul in care te visezi semanand in brazda, prevestire ca vei avea copii inseamna. La fel, prevestire de copii este si visul in care ari pamantul. Pamantul de vei saruta, in vis, necazuri sentimentale inseamna, vei avea niste dezamagiri, poate ca vei fi tradata sau vei fi nevoita sa accepti o situatie dificila in plan sentimental. Pamant negru de vei vedea in vis, tristetea te asteapta.
135 Pamatuf - de barbierit- necazuri.
136 Pana - implinire in dragoste;- alba- fericire si prietenie indelungata;- cumperi- neplaceri si certuri la serviciu;- de scris- deceptii, teama; -dormi pe o perna de- mari realizari;- dormi pe o saltea de- esti amorezat lulea;- neagra- pierdere de bani;- plutind in aer- noroc, bucurii, viata usoara, placeri amoroase;- sau aripa de gasca taiata- bucurie, placere.
137 Pana - pana de gasca sau aripa de gasca de vei visa, de o placere vei avea parte; pene de pasare- neodihna, griji.
138 Pana - Pene de pasare de vei visa, griji multe inseamna, framantari, indoieli fel de fel. Visul acesta e bun in cazul in care visezi pene de gasca, acestea prevestind o bucurie sau o placere.
139 Pana de cauciuc - Daca visezi ca nu ai timp destul sa inlocuiesti o roata dezumflata, inseamna ca va trebui sa conduci cu grija pentru a nu face accident.Daca visezi ca repari locul unde a fost intepata roata, te vei certa cu o persoana apropiata.
140 Pandind - pe cineva- lucrurile tale vor avea o buna ingrijire.
141 Panglica - ai o minte bine organizata ce-ti faciliteaza relatii bune peste tot.
142 Panglica - Vis bun, vei avea parte de clipe fericite. Toata lumea va fi a ta, numai ca vei cheltui cam mult, ceea ce ar putea duce la nemultumirea unora dintre apropiati sau cel putin la mirarea acestora.
143 Panglici - semn de placere si veselie, precum si de cheltuieli nesabuite.
144 Panou - cu afise-cearta in familie;- cu poze colorate- scandal.
145 Pacali - esti ingrijorat in legatura cu un proiect;- la carti- nu vei realiza un proiect; -in sport-pierdere in principala ta realizare sentimentla.
146 Pacatui (a) - cu un barbat- esti ingrijorata de sanatatea cuiva;- cu femei- obstacole la serviciu;- faci o crima- esti lacom, iei mai mult decat ai nevoie.
147 Pachet - surpriza, ajutor neasteptat;- cu carti- diferende cu partenerul de viata;- cu dulciuri- cearta;- cu ziare- prietenii te vor deziluziona;- cu vata- oprimare;- deschis- vei avea uele probleme de scurta durata;- gol- dubii in afaceri;- in pachet- negocieri;- nu reusim sa-l desfacem- nesiguranta;- primesti- castig in curand;- trimiti- semn bun, realizari, veste in curand.
148 Pachet - vis bun, semne bune ptr. cel care viseaza; visul e rau daca desfaci pachetul, inseamna saracie.
149 Pachet - vis bun daca visezi ca primesti un pachet; visul e rau daca visezi ca desfaci pachetul.
150 Pachete - Pachetele goale sunt un semn ca nu vei reusi tot ce ti-ai propus.Pachetele pline cu bani semnifica prosperitatea; pachetele cu mobila, haine sau alte articole semnifica faptul ca e posibil sa faci o calatorie lunga.
151 Paduchi - Daca visezi ca vezi paduche pe tine sau pe alta persoana inseamna ca va trebui sa ai de a face cu persoane dezagreabile.
152 Paduchi - vis bun insemnand castig, noroc, uneori rusine.
153 Paduchi - un vis favorabil, nu te ingretosa, ti se prevesteste bogatie.
154 Paduchi - bogatie, bani in curand, castig bun, izbavire;- alergand- musafiri nechemati;- daca ai- bani neasteptati;- multi- vesti placute;- omorand- scapi de saracie, bogatie pe neasteptate;- pe haina- starea ta va fi multumitoare;- sarind dupa camasa- rusine;- vazand multi- dar de bani, vei omori saracia.
155 Padurar - vei primi oaspeti;- cu arma- cearta.
156 Padure - Daca visezi ca esti singur sau speriat sau sau pierdut prin padure inseamna ca vei fi nefericit din cauza unor promisiuni nerespectate.
157 Padure - stare multumitoare, bogatie, oaspeti multi, dragoste;- cu arbori frumosi- sperante bune;- cu arbori exotici- sperante pentru viitor;- deasa- multumire;- deasa cu animale salbatice- pericol mare;- de brad- mizerie, saracie;- de gorun- esti norocos;- de stejar- scapi dintr-o primejdie;- drum incurcat prin- afaceri necurate;- flori de-persoana sincera, afectuasa, pura;- foc in- sentimentele tale ies din matca;- frumoasa- viitor fericit;- inverzita- belsug;- luminis in- surprize placute;- mare- primejdie, pericol; mergi prin- afacere riscanta;- ne plimbam linistiti in- sperante realizabile;- ne pierdem in- frica; -pantera in- esti o persoana fricoasa,- plimbandu-te prin- inlaturarea dificultatilor;- taiata- bani multi;- taind- vei face avere;- te ratacesti in- succes important intr-un proiect important;- verde- sanatate, casatorie fericita,- uscata- viitor intunecat;- vazand- plictiseala.
158 Padure de brad - vei avea parte de lipsuri, saracie.
159 Pahar - ospat mare;- daruind- sentimente curate;- daruindu-ti o persoana de sex opus- casatorie cu urmasi;- din care bei- zile bune;- frumos- bogatie;- spart- necaz, stramtoare, dispute;- spargand- nenorocire mare.
160 Pahare - semn ca trebuie sa refuzi o invitatie; de vei visa ca bei dintr-un pahar sau din mai multe, prevestire e ca vei participa la un chef, la o petrecere; pahar frumos de vei visa si mai ales ca spargi un pahar frumos, necazuri vei avea; pahar daruind- ai in sufletul tau numai sentimente bune.
161 Paianjen - Paianjenul sugereaza sentimente de frica din trecut.El apare destul de des in visele oamenilor si este asezat fie in colturi fie in dormitoare.Oamenii au relatat doua tipuri de contemplare a paianjenilor, unii il considera un fel de arhitect care isi construieste linistit pinza, altii il vad ca pe un vanator viclean care isi pandeste cu calm victimele, ramanand imobil pina la apropierea acestora de teritoriul lui.Daca visezi ca vezi un paianjen intr-o pinza inseamna ca iti vei implini ambitiile printr-o munca destoinica.
162 Paianjen - vis cu noroc; daca visezi ca omori un paianjen, vei avea bucurii; vei primi niste bani daca visezi un paianjen care isi tese panza.
163 Paienjenis - (Vezi si paianjen)Daca visezi ca vezi o sticla de vin pe care se afla o pinza de paianjen, norocul este in drum spre tine.Daca visezi ca vezi panze de paienjenis pe lucrurile din casa, vei avea o perioada lipsita de noroc.
164 Paine - Daca visezi ca mananci paine proaspata, vei avea parte de confort si de relatii de prietenie bune.Painea veche este semn de boala si probleme in plan social.
165 Paine - prieten credincios;- a coace- foame;- alba- multumire, bunastare, ai o fire sensibila;- a manca- saracie;- buna- prieteni fideli;- buna mancand- putere, bogatie;- calda- boala grea;- colac de- pericol de imbolnavire a copiilor;- chifle- ia sfarsit perioada de calm si incredere; -cumperi- viata comoda, profita de situatia avantajoasa;- firimituri- sanatate;- curata- fericire;- daca ai- bogatie, cinste;- faci- vizita facuta de cineva de departe;- impartind la saraci- sanatate;- miez- primejdie, foamete;- mancand- sanatate fizica;- mancand repede- onoare, inaintare in grad;- mucegaita- dusmani mari care te pandesc;- multe la un loc vazand- drum, discutii, bucurii;- musti dintr-o felie- amenintare pentru cei dragi;- neagra- oaspeti nevoiasi, la nevoie vei primi ajutor de la prieteni;- proaspata- prieteni fideli;- pui la cuptor- realizarea cu bine a unor probleme;- scumpa- viata comoda;- stricata.- noroc nestatornic;- stricata si veche- oameni fatarnici;- taind- necredinta, sa pui capat unei relatii care nu-ti aduce decat necazuri;- uscata- oboseala;- vezi- un joc de noroc se finalizeaza cu succes;- vinzi- aderi la o mare organizatie.
166 Paine a cumpara - semn de viata buna agreabila.
167 Palarie - laude, onoare, ideea potentei sexuale este obsesiva;- avand- deziluzie amara;- cumpei o- certuri in familie, pierderea unui prieten;- de paie purtand ceva- vei avea in curand un copil sau un nepot;- jegoasa- nenorocire;- murdara- suparari, certuri;- noua- te asteapta necazuri in afaceri; - patata- suferinta sentimentala;- rupta- saracie, paguba;- scotand- supunere, umilire;- veche- necazuri, saracie;- vazand in cuier- veste neasteptata buna sau rea;- vei pune pe cap- castiguri neasteptate.
168 Palarie - In traditia persana, visul cu palarie prevesteste respect din partea celorlalti oameni. In traditia romaneasca se zice ca daca vei visa palarii multe la un loc, o afacere reusita vei face, iar de vei visa palarie de paie, va fi seceta. Traditia occidentala a interpretarii viselor spune ca visul cu palarie este rau, prevestind dificultati in viata de zi cu zi si lipsuri.
169 Palat - schimbare de planuri, sarcini dificile, compotrament neplacut; - alb- imbogatire rapida, cautarea maturitatii;- a locui- orgoliu;- avand- esti pizmuit;- daramand- pierderea de putere si de stima;- mare- avere realizata repede;- primind lauda pentru- bucurie neasteptata;- regal- noroc imprevizibil;- vazand- esti multumit;- vizitand- necaz, mizerie;- zidind- trufia ta te va duce la decadere.
170 Palma - vei primi bani;- a le privi- uimire;- curate- succes usor;- mari - progres;- manjite- situatie incurcata;- mancarime la- vei primi bani;- mici- insatisfactii, imprudenta;- negre- succes dificil;- puternice- progres;- sange pe- mari incurcaturi;- unite- tensiune emotiva;- urata- nesiguranta.
171 Palmier - In totalitatea lui acest vis vesteste numai de bine succes, prosperitate, fericire. De vei visa un palmier sau un palc de palmieri, de dragoste mare vei avea parte, de dragoste implinita. Se mai spune ca de vei visa palmier, vei avea de-a face cu un om ales.
172 Palmui / palmuit - litigiu;- esti- viitor favorabil, fii calm si bine organizat ca sa iei o decizie;- tu- esti indifeent fata de cineva.
173 Palton - protectie;- cu maneci scurte- perioada de lipsuri, certuri in familie, pierderea unui prieten;- imbracand- te vei imbolnavi;- frumos- profit, castig neasteptat.
174 Palton - Daca visezi ca ti-ai pierdut paltonul este semn ca vei traversa o perioada dificila.Daca visezi ca iti tragi paltonul pe o vreme rece, vei avea deceptii privitoare la afaceri.
175 Pamant - Daca visezi ca vezi planeta Pamant printr-un telescop, vei primi o mostenire care a fost realizata intr-o mare perioada de timp.
176 Pamant - bogatie, dar si necaz;- arabil- avere;- arat- ne pregatim pentru succes;- arid a ara- insatisfactii;- bogat- bunastare;- bun a ara- noroc in afaceri,- cazand luna pe- nenorocire; - crapat- rautate mare in jur;- ghemuit la- probleme mari te framanta;- inundatie pe intreg- mari griji financiare;- incercuind o bucata de- ai o teama;- insorit- pace;- morman de- te asteapta zile grele;- mancand- parasim viata triviala;- negru- tristete, deprimare, necazuri;- nu-l putem lucra- pierderi;- paradisul pe- prosperitate pe termen lung;- parasesti- intri intr-o relatie pasionata;- pentru oale- chef;- revii in strainatate pe- mare fericire;- ridicand- pguba;- ridichi in- treci printr-o perioada de tensiune si sensibilitate nervoasa;- sapi- belsug;- samanta crescand in- bunastare financiara;- saruti- dezamagire in chestiuni sentimentale;- secetos a arata- nenoroc;- semanam- rezultate bune;- smulgand din- afli un secret; - un pumn de- beneficiezi de o puternica putere fizica;- urinezi pe- te confrunti cu o serie de dificultati;- vazand- necazuri;- verde- echilibru;- zaci culcat pe- neplaceri, caz de moarte.
177 Pantalon - odihna linistita;- avand- barbat iubit de femei,- colorat- amorul este de partea ta;- imbracati de alta persoana- atacul dusmanilor;- rupti- mare bucurie;- rupti purtand- rusine, dezonoare;- scurti- esti ridicol;- vazand frumosi- realizarea dorintelor.
178 Pantaloni - Daca visezi ca iti pui pe tine o pereche de pantaloni inseamna ca vei primi o marire de salariu.Daca visezi ca esti in public si nu ai pantaloni inseamna ca va trebui sa te scuzi fata de cineva cu care ai fost nepoliticos.
179 Pantaloni - Daca o femeie va visa pantaloni barbatesti, foarte bine ii va fi: va avea parte de tandrete, de dragoste, de fericire, de multumire in toate.
180 Pantera - Visele despre acest animal prezic necazuri legate de o cunostinta barfitoare.Daca visezi ca ucizi sau sperii acest animal vei castiga mai multi bani.
181 Pantof - vei lua un barbat bun, dorintele se implinesc;- avand unul singur- esti asteptat;- barbatesti- iti merge bine la serviciu;- curatind- discutii aprinse cu prietenii;- de copil- promovare la serviciu;- de dama- sperante dintr-o calatorie cu un barbat bun, neantelegeri cu sora sau cu fratele tau;- de lemn- mizerie, seceta;- de lemn purtand- vreme proasta, mare saracie si mizerie;- la reparat- urmeaza-ti chemarile inimii;- noi- vei primi daruri;- numai unul avand in picioare- asteptare cu dragoste si dor;- pierzand talpa de pe ei- o sansa ti se iveste, profita de ea;- pierzandu-i- saracie;- repari- viata linistita;- stricati purtand- neantelegere, dezonoare;- vechi- atentie, urmeaza o perioada de neplaceri.
182 Pantofi - Daca visezi ca porti pantofi noi inseamna ca vei face o calatorie.Daca visezi pantofi vechi inseamna ca vei avea o viata de familie fericita si relatii bune cu prietenii.Daca visezi ca arunci pantofi vechi dupa un cuplu de tineri casatoriti sau daca pierzi un pantof inseamna ca vei avea griji minore.Daca visezi ca iti toc, un calcai, vei avea divergente cu prietenii.
183 Pantofi - o femeie de va visa pantofi, va avea un barbat bun; un singur pantof de vei visa, cineva te doreste; de te vei visa purtand pantofi rupti, rusine si dezonoare inseamna.
184 Panza - de paianjen- ne aflam in ea- situatie compromitatoare;- obiecte acoperite de- uitare.
185 Panza de paianjen - daca visezi ca ia panza de paianjen pe tine si o dai jos cu mana, e semn ca vei obtine o victorie.
186 Papagal - prieteni trufasi;- avand- veste;- cantand- umilire;- colorat- rusin ein societate;- hranind- te vei insura cu o femeie clevetitoare;- in colivie- vreme amara;- numai unul- asteptare cu dragoste si dor;- vazand- indiscretie;- vorbind- esti barfit;- visand multi- te faci de ras in societate.
187 Papagal - Visul cu papagal nu este bun, vei trage nste ponoase si nu esti vinovata cu ceva. In plus, urmeaza pentru tine o perioada dificila la serviciu, vei munci mult.
188 Papuc - defaimare, mici schimbari in viata ta, fara prea mari semnificatii;- carpiti- saracie;- de femeie- ai probleme de ordin sentimental;- noi- multumire;- vechi- dispret, ocara, defaimare.
189 Papuci - papuci vechi de vei vedea in vis, rau te vei impaca in societatea oamenilor; papuci noi- vei avea o multumire; papuci carpind- vor da peste tine saraciasi necazurile.
190 Papuci - De te vei visa purtand papuci vechi, necazuri vei avea, atat acasa, cat si laa serviciu. In cazul in care te visezi purtand papuci noi, iti ve merge bine.
191 Par - Daca visezi ca iti ondulezi parul, vei gasi o cale sa-ti rezolvi problemele.Daca visezi ca ondulezi parul unei persoane de sex opus inseamna ca iti vei rezolva curind problemele amoroase.Daca visezi ca ondulezi parul unei persoane de acelasi sex cu tine, un prieten te va ruga sa il ajuti intr-o problema.Daca visezi ca te tunzi, vei avea noroc intr-o situatie noua.Daca o fata viseaza ca isi vopseste parul inseamna ca va fi populara cu barbatii, dar daca un barbat viseaza ca isi vopseste parul in inseamna ca va fi pus in situatii neplacute.
192 Papusa - In traditia occidentala, a visa papusa inseamna ca cineva te iubeste si nu prea are curaj sau nu gaseste momentul sa-ti spuna.
193 Papusa - bucurii, o femeie iti va darui fericire;- aranjand- instabilitate in sentimente;- avand- lipsa de hotarare;- dand spectacol cu- posezi mari capacitati organizatorice;- daruind- lipsa de personalitate;- de carton- invidie in dragoste;- de hartie- rivalitate in dragoste;- din lemn- nefericire;- din panza- treci printr-o experienta folositoare;- din plastic- gelozie din partea partenerului;- frumoasa- cedari usoare;- jucandu-te cu- fericire casnica;- leagan cu- idei nerealizabile;- stricata- vei varsa lacrimi;- vazand- placere efemera;- visand multe- esti iubit.
194 Par - dreptate;- alb- bucurie, placere, desfatare;- alb lung- desfranare in dragoste, placeri , regrete mari;- alb scurt- demnitate, incredere;- albit- puterile fizice incep sa se imputineze;- arzand- folos;- barba- trebuie sa accepti un sfat;- blond- trebuie sa accepti o sarcina neplacuta;- bogat- temeri, dureri, dificultati;- castaniu- sinceritate, schimbarea norocului;- cazand- pierderi;- cand il tunzi- grija, paguba;- chelie- pierderea unor prieteni;- crescand- alegere, neodihna;- crescand repede- protectie din partea cuiva;- curat- superficilaitate;- de femeie- nu-ti merg treburile bine;- des- bucurie , veselie;- dezordonat- pierderi de bani;- legand- esti ordonat si rational;- lung- sanatate lunga, reusita in afaceri;- lung si lucios- stima, onoare;- lung daca ti-a crescut- negot bun;- negricios- desfrau, abuz;- negricios daca il ai- lipsa de cumpatare;- negru- placere mare, iubire;- negru si cret- sanatate deplina, desfatare mare;- parfumat- superficialitate;- paros- avertisment sentimental, caracter slab;- pieptanand cu degetele- onoare cinste;- scarpinand- cinste voiciune si entuziasm;- scurt- saracie, lipsa, mizerie;- rosu- gelozie, amagire in ascuns;- taind- stricaciune la lucru;- tunderea (caderea) lui- boala, nemultumiri, pierderi;- tunderea unui om- pierderea reputatiei, moarte; - tunzand- paguba;- tuns scurt daca ai- lipsuri, saracie;- vazand- sicane costisitoare;- ungand- mare slava;- uscat- reusita in afaceri.
195 Par a taia / a tunde - vei fi stapanit de griji.
196 Par rosu - in secret vei fi inselat.
197 Par scurt - saracie lipsuri.
198 Para - bogatie, castig neasteptat;- acra- neplaceri, necaz;- adunand de pe jos- vei pierde castigul;- a manca- noroc;- atarnand in pom- esti simpatic si inteligent;- cazute pe pamant- abandonare in afaceri;- coapte- succes imediat;- coapte mancand- bucurie neansemnata;- culegand- perspective bune;- culegand cu scara- sanatate pe termen lung;- in pom- casatorie fericita;- moale- avere, bogatie,- necoapta- napasta;- padurete- necazuri, lipsuri;- pom incarcat cu- abundenta materiala si spirituala;- preparate- rautate din partea cuiva, care te iubeste;- stricate- decizii pripite, vei fi barfit;- vazand- senzualitate.
199 Para - In traditia persana, visul cu para este bun, insemnand noroc castig. De vei visa ca mananci pere, relatiile tale cu prietenul sau cu sotul vor fi tot mai bune. Pere stricate de vei visa, vei lua o hotarare pripita care s-ar putea sa-ti produca niste neplaceri. Dulceata de pere, gem de pere, compot de pere de vei visa, de niste intepaturi de niste vorbe rele vei avea parte de la cineva apropiat tie.
200 Parada - Parada indica faptul ca trebuie sa te echilibrezi si sa iti conturezi mai bine identitatea.Daca visezi ca esti conducatorul unei parade inseamna ca vei fi ales la birou.Daca visezi ca privesti o parada inseamna ca vei castiga mai multi bani.Daca visezi ca esti doar un membru al unei parade inseamna ca te vor vizita niste rude si vor sta destul de mult la tine.
201 Paradis - fantezie;- intrand in- slabiciune de caracter;- mama in- schimbare brusca in familie;- mergi in- esti ajutat de un om important;- pamantul este- prosperitate pe termen lung;- tatal in- esti grijuliu si rational.
202 Parasi - fabrica- afaceri ce taraganeaza;- familia- probleme financiare;- moara de apa- paguba;- oaza- regrete, perioada dificila;- pamantul natal- intri intr-o relatie pasionata.
203 Parastas - reunuine de familie.
204 Parau - adanc - durere, intristare, moarte;- adanc si iute- grija si oboseala;- a te scalda in- noroc;- cu pesti- mostenire, ereditate;- curgand- primejdie;- curgand prin casa- onoare;- limpede- bogatie;- limpede curgand prin casa- bogatie mare;- mare- plangere, supunere;- mare si curgand- mostenire, castig; - pesti in- urmsi in curand;- tulbure- neajunsuri, pierderi;- vazand- primejdie mare;- varsandu-se intr-un rau- avere, castig mare.
205 Parau - de vei vedea, in vis, un parau, pazeste-te de un pericol; parau adanc- grijile nu-ti dau pace; parau curgand limpede si frumos- semn de avere este, mare- plingere, suparare, tulbure- un neajuns, o dificultate, un necaz, a te scalda in el- noroc inseamna.
206 Parau limpede curgand prin casa - bogatie, onoare.
207 Parc - vei avea satisfactii;- cu arbori infloriti- bucurii ale dragostei;- cu arbori uscati- mahnire;- cu fantani arteziene- belsug;- daca alergi in- reusita;- daca te plimbi in- liniste sufleterasca;-inverzit- bucurii.
208 Parfum - in dispozitie trecatoare;- mirosind- mare bucurie.
209 Parfum - Daca o femeie viseaza ca foloseste parfum inseamna ca va cunoaste un barbat atractiv.Daca un barbat viseaza ca foloseste parfum inseamna ca va avea dispute cu prietenii.Daca visezi ca mirosi parfum inseamna ca vei fi o companie stimulenta printre persoanele de sex opus.
210 Parinte - fiind cu ei- realizare mare, reusita intr-o afacere;- minti un- esti asocit intr-o mare prietenie;- mort- noroc si bani in familie;- morti dar in vis sunt vii si vorbesc- mare succes;- murind- vei avea bani;- te intalnesti cu el- griji, nemultumiri;- visandu-l mort- astepti bani, timp favorabil;- vorbind cu- sanatate, bunastare, fericire;- zarind pe- mizerie.
211 Parinti morti - parinti morti, s-ar putea sa dea un noroc peste familia ta; de vei visa ca vorbesti cu parintii tai- bine iti va fi si vei fi sanatos.
212 Parinti murind - semn de bani.
213 Partener - atras de- sunteti credincios unul altuia;- infidel- partenerul de viata iti este credincios;- de cealalta parte a peretelui- fara putinta de impacare.
214 Parul - Se zice ca parul vazut in vis are semnificatii adanci pentru cele ce se vor petrece in viata reala. Ciudat este ca explicatiile date viselor in care apare parul sunt total diferite in traditiile romanesti persane, egiptene, anglo-saxone. Singura explicatie asemanatoare este cea data parului scurt, care inseamna saracie, lipsuri, stricaciuni, pagube in viata reala. In traditia araba, culoarea parului are o importanta hotaratoare in ceea ce priveste talmacirea visului. Astfel, parul rosu vesteste ca vei fi mintita, in timp ce parul alb, vazut pe capul altcuiva, prevesteste ca vei avea de-a face cu o persoana cinstita.Parul negru anunta un posibil eveniment cu automobilul - probabil un accident. Parul blond inseamna ca iti vei face un prieten, o prietena. De vei visa ca ti-a albit parul, vis rau este, cineva apropiat va trece printr-o mare cumpana, posibil se va prapadi. Daca o fata viseaza ca isi piaptana parul, viitor bun va avea, cu bani si avere. Vis rau pentru o femeie este acela in care viseaza ca se tunde. Explicatia visului: ii va muri sotul sau va divorta. Cel mai rau vis este acela in care iti ia foc parul: s-ar putea sa mori.
215 Pasare - intelepciune;- alba- semn benefic;- ascunzand capul- boala;- bufnita- servicii si privatiuni;- care vaneaza ziua- un castig va fi risipit;- cantand- succes, bucurie in familie;- de prada- semn rau;- fara pene- necaz;- hranind- veste trista;- imbalsamata- la nevoie dai dovada de curaj;- in colivie- arest, inchisoare;- jumulind- vei pierde la carti;- mergand pe jos- nenoroc;- mica- mangaieri sarutari;- mancand- bucurie, voie buna, belsug;- oarba- vesti proaste;- prinzand- bucurie scurta, noroc, castig;- soim- declin;- vultur- iti scade puterea fizica;- vand- intrigi in legatura cu cineva drag;- zboara- veste neasteptata, neantelegere, dusmanie;- zburand in sus- noroc;- zburand spre tine- tradare.
216 Pasare - pasari cantand, vei avea o bucurie in familie; pasari albe- vremuri bune pentru tine; pasari multe cazand pe pamant: e de rau, urmeaza certuri, vrajmasii; pasari prinzand sau pasari cantand- vise bune; pasari fara pene- vei avea o suferinta, un necaz; pasare de noapte, de orice fel ar fi, semn rau este.
217 Pasari de casa - Orice astfel de pasare ai visa (pui, rate gaste) inseamna ca vei putea sa-ti ocupi un loc printre persoanele importante.
218 Pascand - boi- nenorocire;- calul- fericire in casnicie;- oi- noroc.
219 Pastai - A culege sau a manca pastai, in vis, este semn ca vei participa la o sedinta de spiritism.
220 Paste - fainoase- vesti bune din familia ta;- mananci- melancolie, intristare, esecuri la serviciu; -oferi unui musafir- esti dezorientat;- prepari- ai probleme cu o persoana de sex opus.
221 Pasti (Sfintele) - te exprimi greu;- oua vopsite- faci raport la serviciu;- sarbatoare de- esti o persoana complexa.
222 Pat - imbolnavire;- altul dormind in patul tau- gelozie;- asternut murdar in- cearta, ura;- bine facut- repaus;- bolnav in- rautate organizata de perosane dubioase;- cazand din- vei obtine o functie mare, care iti face griji materiale;- cazut la podea- saracie, mizerie,ai nevoie de curaj;- cu cerga- casatorie in curand;- cumparand- nunta pe curand;- cu plosnite- ai probleme cu sanatatea;- cu saltea de paie- statornicie, sperante;- curat- sanatate;- curat si ingrijit- iubire, speranta implinita;- de arma lovit- proiectele tale vor avea succes;- de bolnav ingenunchiat- boala in familie;- de dormit- vizita, musafiri;- de dormit cu tablii- oaspeti straini;- de hotel- risipa;- desfacut- dezordine generala;- dezordonat- griji, boala;- distrus- divort, vaduvie;- dormind in el- zgarcenie;- faci un- schimbari importante;- frumos- avutie;- ghemuit in- sentimentele tale vor fi afectate de egoismul persoanei iubite;- gol- pericol mare, deceptie;- impodobit- bunastare, casatorie in familie;- in- boala sau o noua relatie in viata ta ;- incalzind un- slabiciune psihica;- incalzind cu perna electrica- griji din cauza slabiciunii fizice;- in ordine- sanatate;- mare- pofte sexuale;- metalic- disaperare, nefericire;- murdar- casatorie ratata;- obscur- boala;- ocupat- indispozitie, boala;- odihna in pat- starea ta sufleteasca este buna;- perne multe in- casatorie in curand;- persoane straine in patul nostru- litigii, discuti violente;- rau- mizerie, saracie;- rupt- discordie intre soti;- stramt- diminuarea apetitului sexual;- stricat- saracie;- tu dormi in- calatorie;- urinezi in- castiguri banesti;- zacand bolnav in- se va intampla ceva rau pentru tine.
223 Pat - Daca o fata va visa un pat frumos impodobit sau se va visa lungita intr-un pat frumos, prevestire de casatorie este. Un pat murdar, ravasit, deranjat, prevesteste galceava, controverse, neantelegeri. Paturi multe, curate, aliniate de vei visa, semn de bine este, vei avea inima senina si-ti va merge bine; in plus te vei odihni. In traditia persana se zice ca daca vei visa pat de dormitor, asteapta-te sa primesti o vizita. In cazul in care visezi un pat defect, prevestire de saracie este. De te vei visa bolnava in pat, un necaz vei avea.
224 Pata / Semn - Daca visezi ca ai pete/semne pe picioare inseamna ca vei fi subiectul unor barfe.Daca ai semne pe fata, persoanele de sex opus te vor gasi atragator.
225 Patura - Paturile noi si curate arata ca vei depasi un esec si vei preveni aparitia unei boli.Paturile vechi si murdare sunt un semn de tradare din partea unei persoane care vrea sa iti faca rau.
226 Patut - Daca visezi un copil care doarme in patut este semn de fericire in casatorie.
227 Paun - dezamagire si nereusita; paunul este un vis bun ptr.cei care fac agricultura, fiin semn de recolta bogata.
228 Paun - Daca visezi un paun care merge tantos cu coada desfacuta inseamna ca oamenii te vor considera enervant datorita faptului ca esti prea mandru.
229 Peisaj - alb- drum placut;- de iarna- succese financiare si materiale;- frumos- drum lung;- luminat de luna- dragoste;- magnific- complexitate spirituala;- montan- te oboseste trecutul;- urat- dezamagire pe plan sentimental cu gust amar timp indelungat;- marin- treci printr-o perioada de deprimare;- verde- viata buna.
230 Penitenciar / puscarie - asteptare, nerezolvare;- celula deschisa- schimbare iminenta;- celula obscura- asteptari in hotarari;- violenta in- schimbare sigura.
231 Pepene - aparenta inselatoare;- cumparand- prieteni nedemni;- copt- dragostea ta pentru cineva este impartasita;- galben- petrecere, vei dobandi un prieten, fericire, noroc, atentie la sanatate;- galben daca mananci- castig;- mare- esti iubit;- mancand- osteneala mare si zadarnica;- mancand cu altii- bucurie mare, veste de daruri;- mananci verde- sperante fara finalitate;- rosu- sanatate buna dar esti ingrijorat;- seminte bune in el- fecunditate sporita;- verde- fericire, bucurie in curand;- zemos- castiguri in continuare.
232 Pepene - Daca visezi ca mananci pepeni, de orice fel, vei suferi o indigestie.Daca visezi pepeni pe camp sau daca visezi ca vinzi pepeni inseamna ca vor interveni schimbari la locul de munca.
233 Pepene galben - Daca visezi ca gasesti pepeni galbeni in vie este semn ca vei castiga bani.Daca visezi ca mananci pepene galben este semn ca vei suferi o boala de o scurta durata.
234 Perdea - dezvaluirea unor secrete;- avand- fatarnicie;- colorata- trai modest;- de matase- lux inselator;- desfacute- sinceritate;- fina- temperament senin;- privind- relatii amicale cu persoane importante;- ridici- succes in munca;- tragi- avantaje in serviciu;- vaporoasa- temperament senin.
235 Perdea - visul nu prea bun, cineva te nemultumeste; daca visezi ca dai perdeaua la o parte, o rezolvare vei gasi in ceea ce priveste necazurile tale.
236 Perdele - Daca visezi ca tragi perdelele peste geamuri este semn ca vei fi dezamagit in sperantele pe care t-I le-ai facut.Daca visezi ca tragi perdelele de la geam, vei avea succes cu planurile pe care t-I le-ai facut.
237 Pereche - de rate- calatorie in curand.
238 Perete - de visezi pereti, semn e ca in viata ta apar niste oprelisti, niste lucruri ce ar putea sa te puna in pericol; se spune ca daca te visezi urcand pe pereti, succes in afaceri vei avea.
239 Perete - Perete de vei visa ca ai in fata, inseamna ca ai de trecut niste mari dificultati. Se zice ca daca vsezi ca te urci pe pereti, iti va merge bine in afaceri.
240 Pericol - fata in fata cu- treci printr-o perioada de lene si apatie, nu vei iesi;- nu cunosti- esti grijuliu si prudent.
241 Pericol - daca intalnesti un pericol in visele tale, vei avea un succes; daca visezi ca eviti pericolul, vine un necaz.
242 Perie - A folosi o perie de par sau o periuta de dinti cu par tare este semn ca vei avea succese financiare si bucurii.Daca parul este uzat inseamna ca nu vei reusi in tot ce ti-ai propus.
243 Perla - lacrimi;- achizitionezi- vei avea probleme banesti;- avand- noroc mare;- in sirag- dificultati;- la un lantisor- tristeti si neimpliniri;- mai multe- iubire ideal realizabil;- nu ne putem insura fara o- nemultumiri, dorinte nerealizabile;- pus la gat in sirag- prezentul nu prea este luminos pentru tine;- siragul se rupe- dezmembrarea familiei, moarte;- vazand- tristete;- vazand una frumoasa- mare noroc.
244 Perle - Daca visezi ca porti perle inseamna ca vei intilni persoane cu un statut social inalt.
245 Permis de conducere - Daca visezi ca un politist iti cere permisul de conducere inseamna ca vei avea o relatie sentimentala reusita.Daca visezi ca nu poti sa-ti scoti permisul, vei avea certuri in familie.
246 Perna - Daca visezi ca stai confortabil pe o perna inseamna ca vei avea un salariu mai bun.Daca visezi ca perna nu este confortabila inseamna ca vei reusi cu greu sa iti platesti datoriile.Daca visezi ca arunci, tai sau desfaci o perna, vei fi criticat pentru ceva ce ai spus sau ai facut.
247 Perna - atentie la sanatate;- avand- viata confortabila fara grija;- confortabila- probleme spinoase;- mare- greutati;- murdara- zile de alergatura;- vazand colorate- zile de neodihna.
248 Peron - drum scurt cu folos.
249 Persoana - bolnav la pat- cedarea la o tentatie;- care te ameninta- necazuri trecatoare;- de la judecatorie- cheltuieli in zadar;- de rang inalt- investitii proaste;- importanta de care te falesti- sperantele tale sunt zadarnice;- in nemiscare- nemultumiri spirituale;- iubita mangai- eveniment neplacut;- lovesti o- conflicte ce trebuiesc aplanate;- omagiu pentru o- credinta din partea celui iubit;- pelerinaj cu alta- poti avea incredere in persoana iubita;- rea- pierderi de bani, temei;- straina in patul nostru- discutii violente;- urland- surpriza neplacuta, care te va supara mult;- vorbind- oboseala, sanse in viata, angoasa de care scapi;- visand ca o dezbraci- apetit sexual exagerat.
250 Persoane - Se stie ca majoritatea persoanelor aparute in vis sunt cunoscute persoanei care la viseaza. Uneori insa apar si persoane necunoscute. Freud sustine ca aceste persoane reprezinta chiar persoana care viseaza. In explicarea obisnuita a acestui vis se spune ca peroana necunoscuta, sau chiar cea care viseaza, se va imbolnavi grav si s-ar putea sa moara. De vei vedea in vis necunoscuti inarmati, vei trai niste momente violente, posibila o arestare. Vederea unui orb in vis inseamna necaz apropiat. O fata sau o femeie care va visa fete sau femei necunoscute, necazuri va avea in viata reala, neliniste - in orice caz probleme.
251 Peruca - Daca visezi ca porti o peruca sau ca ai un mot, vei avea o slujba mai buna.Daca visezi ca iti cade peruca in public inseamna ca va trebui sa raspunzi la intrebari care ar fi trebuit evitatea fi- nenorocire;- nou- sanatate.
252 Peruca - prieteni fatarnici;- avand- spor cu noroc;- la altceva- bucurie;- cu- controverse cu partenerul;- la altul- fericire;- la tine- semn rau;- neagra- naivitate si lipsa de bun simt,- pierzand- mari nemultumiri;- purtand- te bucuri de onoare.
253 Pescar - bogatie;- cu plasa- afaceri profitabile;- cu peste- inaltare in grad;- in barca- orizonturi deschise, viitor bun;- la pescuit cu undita- ti se va face o propunere de care vei fi incantat.
254 Pescui - cu carlig- ai pasiuni secrete pentru cineva pe care il cunosti demult;- cu plasa- afacere profitabila;- cu undita- ti se face o propunere care te va incanta;- in oglinda lacului- obstacole, intarzieri in proiecte;- margaritar- necazuri, ticalosie;- mult peste- bunastare;- pe dig- vesti bune in curand;- peste rapitor- prieten(a) infidel(a)..
255 Peste - Daca visezi ca pescuiesti sau mananci peste este semn al unei boli fatale in familie, in cercul apropiatilor sau al unui accident.
256 Peste - esti cam dezgustat de viata; daca visezi ca omori un peste, e semn ca iti vei invinge niste dusmani, a prinde, a pescui- vei fi impiedicat ati face treburile .
257 Pestele - O veche traditie spune ca pestele este simbolul binelui. Exceptie face doar visul cu peste mortsau cu peste scapat din mana, din undita sau din navod, prevestind un necaz sufletesc, o dezamagire. Daca cineva se va visa pescuind va avea parte de un eveniment favorabil. Peste mare de vei visa, un castig vei avea noroc inseamna. Pestele mare mai poate insemna si faptul ca esti barfita. Peste mic- o paguba, o lipsa in ceva vei avea. Daca o femeie insarcinata va visa un peste iesindu-i din trup, va naste o fata.
258 Pestera - schimbarea situatiei despre dragoste si iubire;- cu animale- nesiguranta; -intuneric in- suparari;- intr-un munte- posibilitati si opotrunitati noi;- umeda- pericol.
259 Petale - de floare- inceputul unei dragoste;- rupand- sfarsitul unei iubiri.
260 Petrecere - vesti interesante pentru viitor;- in casa unui prieten- fericire.
261 Petrecere - Daca visezi ca esti la o petrecere frumoasa inseamna ca vei avea o viata de familie fericita.O petrecere plictisitoare inseamna ca vei fi dezamagit de prieteni.
262 Pian - Daca visezi ca cineva interpreteaza la pian o compozitie frumoasa, chiar si tu, inseamna ca iti vei implini ambitiile.Daca visezi ca pianul este dezacordat inseamna ca iti vei pierde slujba.Daca visezi ca esti acodor de pian inseamna ca vei putea lucra in teatru.
263 Piatra - vei avea parte de niste suparari daca vei vedea in vis piatra sau staca; daca visezi ca te cateri pe o stanca, inseamna ca vei depasi niste necazuri.
264 Piatra - munca cu folos;- alba- semn bun;- alungat cu- dusmanie;- lungi tu cu- suparare;- aruncand- achizitie profitabila;- aruncand in cineva- defaimare, vorbesti de rau;- a vinde- avere, bani;- cumparand- folos mare;- de moara- pierderi;- de mormant- vei avea respect si recunostinta;- de ploaie- teama de dusmani;- gasind pretioasa- invidie, bogatie;- gramada- oamenii incearca sa-ti faca rau;- grindina- nefericire;- pasesti pe- vei trai o dragoste cu probleme;- pierzand diamant- lipsuri materiale;- pod de- ambitiile pentru viitor se vor implini;- porti- inaintare in grad; pretioasa- oaspeti, dezgust de la o persoana;- pretioasa la cercel- lene;- scara de- depui eforturi pentru a nu mai depinde de altii;- scumpe gasind- cresterea averii, casatorie;- scumpe pierzand- paguba;- scumpe primind- avere;- stand pe ea- sperante intr-un castig meritat;- vazand- dificultati mari, suferi o pierdere;- visand o stanca- pericol de imbolnavire.
265 Piatra - de vei visa ca sezi pe o piarta, vis bun este, semn de castig si de viitor bun; de vei visa ca arunci pietre asupra cuiva semn e ca ai obiceiul de a vorbi pe altii de rau, pietre scumpe de vei visa( diamante si alte feluri de pietre pretioase), cinste si bogatie inseamna, iar daca esti necasatorit, vei face o casatorie buna; pietrescumpe de vei visa ca primesti, castig vei avea din tot ce faci; pietre scumpe de vei cumpara, in vis, semn e ca esti un om mandru; pietre scumpe pierzand- vei avea o paguba; pietre adunate gramada- visul acesta prevesteste o casatorie; pietre aruncand- cearta inseamna, stare sufleteasca rea.
266 Picioare - de vei visa ca ti s-au taiat picioarele, vis rau este, nu iti va fi bine si ti se recomanda sa nu pleci in calatorie; de visezi ca iti cureti picioarele, semn e ca vei scapa de o grija care te chinuie; picioare late de vei visa ca ai, suparare prevesteste; picioare strambe- cineva incearca sa te faca de rusine; picioare murdare de vei visa- prevestire a faptului ca te vei imbolnavi de o boala rusinoasa.
267 Picior - Daca visezi ca vezi doar un picior sau daca visezi ca iti rupi un picior inseamna ca vei fi descurajat cu privire la noile planuri pe care t-I le-ai facut.Picioarele frumoase sunt semne ale unor reusite.Picioarele urite semnifica faptul ca vei avea nevoie de noi fonduri pentru a-ti continua studiile.
268 Picta - Picturi frumoase in ulei, care sint agatate pe pereti, sunt un semn ca ar trebui sa nu mai fii atat de mandru.Daca visezi ca ai pe peretii portretele stramosilor tai, vei primi o mostenire surpriza.
269 Piele - judecata pierduta;- argasita- intristare, nefericire;- cu infectii pe ea- sanatate subreda;- curea- certuri urate;- curea de ceas- avere, castig;- curea noua- relaxare in locul tensiunilor;- de animal- griji mari, manie, intristare;- de dihor- noroc in dragoste;- manusi de- melancolie si nemultumire;- purtand- noroc mare;- multe- semn bun;- talpa de- desi nu sunt motive, esti ingrijorat de sanatatea unei rude;- tabacita- intristare, nefericire;- vazand curea frumoasa- calatorie cu afaceri banoase.
270 Piele - vis rau daca iti apare piele de orice fel, fie o fasie, ogeanta, hamuri sau alte articole din piele.
271 Piept - piept puternic de vei visa ca ai, semn e ca vei avea parte de saracie, de lipsuri fel de fel; piept ranit de vei visa: daca esti in varsta e vis rau, daca esti tanar, bine iti va fi; de te vei visa cu pieptul gol, o rusine vei pati; piept de femeie de vei visa, ai noroc in dragoste; piept de copil mic de va aparea in vis, visul acesta e bun pentru tinerii casatoriti.
272 Piept (san) - acoperit- treci printr-o experienta ce te va afecta tot restul vietii;- de copil mic- bucurii multe;- de femeie- noroc in dragoste;- descoperit- durere minora, boala nesemnificativa;- gol de femeie- rusine, defaimare;- par pe- sanatate;- raze X la- inceputul unei noi prietenii sau dezvoltarea relatiilor cu o persoana de sex opus;- ranit- iubitul te chinuie;- ranit in- o persoana draga sufera;- tare daca ai- saracie;- tau gol- rusine, defaimare;- tau- persoana iubita patimeste din cauza ta;- unei femei- castig, noroc neasteptat;- valiza pe- calatorie.
273 Pieptana - sa pui ordine in afacerile si familia ta;- a fi- manie, gelozie;- copilul- relatii bune cu familia si cu persoana iubita;- esti- obstacole, temeri de neampliniri;- femeie- teama de o anumita sarcina;- par incalcit- ai unele probleme la serviciu;- par lung- geneozitate si fire meditativa.
274 Pierde - ambitii neamplinite, cupiditate, abandonare; -de aur- paguba in afaceri;- auzul- suparari daunatoare;- batalia- necazuri, nenorocire;- ceasul- sa nu cedezi tentatiilor caci iti faci viata dificila in viitor;- cercel- perioada financiara grea;- cheia- intri intr-o grea situatie;- ceva- sensibilitate emotionala;- degetarul- nedreptate;- dintii toti- te obsedeaza o problema;- drapel in lupta- dileme dureroase;- inelul- casnicia ta atarna in balanta;- la joc de noroc- ii ai in mana pe dusmani;- lant de aur- dezonoare;- la poker- castig neasteptat la bani;- la sah- ai ambitii prea mari;- manusa- scaparea unei sanse bune, pierzi protectia;- miel- dubii inafaceri;- monede- nemultumire;- mostenirea- esti stapan pe un eveniment important;- nas- pagube de inlaturat;- nasture- pierdere de bani, neliniste din cauza sanatatii;- ochelari- nepolitete;- onoare- durere, intristare;- pasaportul- dezamagiri;- poseta- indecizie in ce vrei sa faci;- talpa de pantofi- profita de sansa;- trenul- pierdere neansemnata;- umbrela- probleme la serviciu.
275 Pierdere - daca o femeie viseaza ca si-a pierdut verigheta, e semn ca nu mai este iubita de sotul ei; daca un barbat viseaza ca pierde ceva, inseamna ca I se va face niste reprosuri; explicatia moderna a acestui vis spune ca daca ti-si pierdut in vis pantofii sau un alt obiect de imbracaminte important, e semn foarte rau, vei avea niste necazuri.
276 Piersica - vei intalni oameni buni.
277 Piersica / piersici - De te vei visa mancand piersici, un castig vei avea. In general, visul cu piersici - fructe sau pomi - vesteste o bucurie, dar o bucurie prea mult asteptata, o bucurie intarziata. Visul cu piersici te mai anunta ca vei avea de-a face c oameni bine intentionati.
278 Pietre - dezmembrare, boala in familie, faliment, moarte, obstacole;- aruncand- neliniste, cearta, bataie;- deasupra cuiva- vorbesti pe cineva de rau;- loc acoperit cu- necazuri, schimbari dificile;- fundatie daramata- dificultati la locul de munca si in familie;- fundatie din- discutii familiale, boala;- pretioasa- intalniri de seama;- rasturnata- casatorie;- stai pe- nadejde de castig;- strada pietruita udata de ploaie- succese viitoare.
279 Pijama - ingrijorare pentru cei din jur;- barbateasca- sanatate nestabila, nefericire;- de copii- ai parte de o lunga asteptare;- de dama- neantelegeri cu familia ta;- dezbraci- esti vulnerabil, perioada de nesiguranta;- imbracand- nu ti se raspunde la dragostea ce o porti cuiva;- pe altii- vei fi tratat cu aroganta;- pe tine- vei fi ignorat.
280 Pijamale - Daca visezi ca porti pijamale de noapte sau de casa, vei trece printr-o aventura amoroasa plina de capricii.
281 Piper - In traditia romaneasca, perul nu este semn bun in casa, mai ales cand e pe jos si e calcat in picioare, prevestind cearta, dusmanie. Vazut in vis, piperul prevesteste o intalnire nereusita, o intalnire in urma careia vei avea multe deziluzii. In traditia occidentala mai ales italiana si englezeasca, piperul nu are intotdeauna semnificatii negative in vis. De pilda, daca vei visa piper pe jos, vei beneficia de sanatate, multa vreme de aici incolo, iar daca vei visa o gramada mai mare sau mai mica de piper, vei avea noroc in afaceri. La occidentali, visul are semnificatii negative doar atunci cand te visezi punand piper in mancare - vei avea probleme greu de rezolvat in plan sentimental.
282 Pisat / urina - de vei visa asa ceva, semn e ca vei avea o viata lunga.
283 Piscina - Daca visezi o piscina in aer liber inseamna ca vei avea noroc in dragoste.
284 Pisica - Daca visezi o pisica ce miauna este semn ca prietenii te vorbesc pe la spate.Daca pisica se scarpina sau te musca, vei descoperii ca unii dintre prietenii tai nu sint de incredere.Daca pisica este cuminte sau daca doarme, vei avea noroc in raporturile cu persoanele de sex opus.
285 Pisica - vis neplacut ce semnifica o dezamagire din partea cuiva caruia i-ai acordat multa incredere; intr-o explicatie mai veche, acest vis prevesteste ca vei intalni un hot.
286 Pisica - de vei visa o pisica, neplaceri vei avea, vei fi furat sau vei fi lingusit; pisica miorlaind de vei auzi, in vis, neplaceri in relatiile cu cei din jur inseamna; pisica jucandu-se- te vei confrunta cu niste fatarnici, cu niste oameni viciati moral; pisici mai multe la un loc de vei vedea- vis rau, vei avea niste probleme in familie.
287 Pisoi - semn bun;- muscandu-te- ti s-au pus coarne;- zgariat de un- partenerul te insala.
288 Pistol / pusca - De te vei visa tinand un pistol in mana inseamna ca esti o persoana curajoasa si vei invinge in problemele pe care la ai. Daca pistolul nu prea are semnificatii in vis, pusca, in schimb, are destule. De exemplu, daca te vei visa tragand cu pusca, in mod sigur vei primi o veste. De asemenea, pusca prevesteste probleme sentimentale.
289 Pitic - Orice vis despre pitici prezice prietenii noi cu persoane inteligente si de incredere.
290 Pivnita - Orice vis despre pivnite prevestesc faptul ca trebuie sa ai grija la persoanele care vor sa te implice in activitati nesincere.
291 Pizza - arsa- succes neasteptat la sexul opus;- faci- intri intr-o etapa favorabila a vietii tale, treci peste toate obstacolele;- mananci- incepe o activitate noua si interesanta.
292 Placinta - A visa placinta este semn ca te vei certa cu rudele si ca vei avea neplaceri din cauza prietenilor.
293 Placinta - de vei visa ca mananci dintr-o placinta, o paguba vei avea.
294 Plange - Daca visezi ca plangi, te va intrista ghinionul unei persoane.Daca visezi un copil care plange, vei primi vesti interesante printr-o scrisoare.
295 Plange - mare satisfactie;- copilul- boala in familie;- cu lacrimi- onoare, bucurie;- cu oboseala- sfarsitul unei situatii dificile;- de copil- veste rea;- fata care- mari probleme financiare;- in hohote- veste despre cineva care te doreste si iubeste foarte mult cand tu nu mai sperai;- in liniste- eveniment placut;- mama- ai mari griji in viata ta si vei avea mari probleme,- tu- mare necaz;- un nebun- primesti un dar neasteptat;- vazand- bucurie dupa tristete;- visandu-te- vei fi vesel.
296 Plans - semn ca vei avea parte de bogatie.
297 Plans - Fata sau femeia care se va visa plangand linistit va avea parte, in viata reala, de bucurie. Daca plansul este agitat, de durere sufleteasca si suferinta va avea parte.
298 Plastic - calimara din- indecizie;- ceasca- interesele tale financiare sunt mari;- papusa din- gelozie din partea partenerului;- palnie de- te vei confrunta cu diferite probleme pentru putin timp;- pieptene din- te porti cu infumurare.
299 Platou - achizitionezi- succes in afaceri;- de aluminiu- emotie si agitatie;- de argint- schimbari neasteptate in viata ta;- de aur- ambtii incununate de succes;- de portelan- viata linistita, pasnica;- spargi un- ai probleme finnciare.
300 Pleca (a) - cu avionul- perspectiva luminoasa;- cu masina- sa-ti asumi unele raspunderi;- cu trenul- viitor frumos;- in calatorie- iti doresti experiente noi;- din azil- vor veni timpuri bune pentru tine;- duminica de acasa- bucurie in familie;- pasari- melancolie usoara;- din gara- astepti rezultatul unui proiect;- trenul cu intarziere- griji despre sanatatea unei rude;- pe drum bun- nehotarare;- pe drum gresit- succes in viata;- sotia- lucruri incordate in casa;- sotul- nentelegere in casa.
301 Plic - Daca visezi ca trimiti un plic, vei avea curand o intilnire cu persoana careia i-ai scris.Daca visezi ca stampilezi un plic, vei avea o casnicie fericita.
302 Plimba (a se) - cu maimuta in lesa- statornicie in dragoste;- cu fantoma- griji si probleme financiare;- gol- probleme serioase sufletesti;- in gradina- fericire;- pe carari de munte- succes si sanatate;- pe iarba- calm si multumire;- in parc- liniste sufleteasca;- pe insula- liniste;- pe luna- egoism;- pe nisip- nesiguranta;- pe trotuar- ghinion;- pe ulita satului- nesansa;- pe zapada- ai initiativa entuziasm si imaginatie, nesiguranta.
303 Plina - calimara- ai iubit (a) credincios (asa);- ceasca- perioada fericita si favorabila;- colivia- oferta de casatorie;- cu apa piscina- perspective foarte bune, dar trebuie sa te grabesti sa le folosesti;- galeata- vesti bune;- luna printre nori- urmeaza o perioada de fericire;- masa cu bunatati- viitor fericit.
304 Ploaia / ploaie - Ploaie- visul acesta e bun si vesteste daruri, castiguri. Ploaie usoara, racoroasa- prin care te visezi mergand- prevesteste reusite in plan sentimental. S-ar putea sa ai un succes, sa faci o cucerire. Ploaia vijelioasa, abundenta, pisaloaga prevesteste intamplari neplacute, sufletul si inima vor suferi.
305 Ploaie - tristete;- abundenta- belsug, bunastare;- calda- castig;- cazand- noroc in casa;- cazand pe un mormant- regrete sincere;- cu piatra- moarte in neam;- cu soare- schimbare placuta;- cu tunete- altii nu prea te inteleg;- fina- dificultate- furtuna- pericol;- lenta- beneficiu mare dar, mai tarziu;- lucirea in lac mic- veste cu dar;- marunta- avere dupa un timp;- puternica- dificultate care trebuie inlatuarta, deoarece ne sta in cale.
306 Plop - de vei visa plop sau mai multi, semn de copii multi este; daca esti necasatorit, s-ar putea sa te casatoresti.
307 Plouat - perioada de decadere;- daca esti- pierderi.
308 Plug - Daca visezi ca folosesti un plug tras de un cal sau de un catar inseamna ca vei avea succes pe plan profesional si in dragoste.Daca visezi ca folosesti un tractor inseamna ca te vei descurca bine in ceea ce priveste proprietatea imobiliara.
309 Plutind - cu parasuta- liniste sufleteasca;- pe apa corabia- vei primi vesti fara insemnatate;- pe apa gasca- munca fara folos;- pene- iubire elevata;- pene de gasca- placeri amoroase, viata usoara, noroc, bucurii;- pe apa lebada- folos, ingrijorare;- pe apa luntrea- mici satisfactii.
310 Plutire / a pluti - de te visezi plutind in apa, e semn de noroc si succes imediat; un vis cu scufundare in apa, e un avertisment, nu te increde prea mult in norocul tau.
311 Poame - cazute- nenorocire;- coapte- casatorie;- cum cad din pom- nenorocire;- daruind- bucurie;- daruind intr-un vas- intalnire cu bucurii;- daramand- intalnire cu bine;- mancand- viata lunga;- mancand din ciorchine- jale;- neroditor- sterilitatea sotiei;- scuturand- vecini buni;- scuturand fructe ( mere, nuci, prune)- ai scapat de griji;- uscate- viata indelungata;- verde- sotie stearpa;- zdrobind in butoaie- curiozitate din partea celor apropiati;- zdrobite- curiozitate.
312 Poarta - Portile deschise semnifica oportunitatea si sint legate de intuitivitatea si de domeniul psihicului.Daca visezi ca nu poti trece de o poarta inchisa inseamna ca vei fi frustrat de o serie de planuri noi, dar daca poarta este deschisa, vei avea noroc in noile intreprinderi.
313 Pod - onoare, stima, noroc in afaceri;- cazand de pe- piedici in afaceri;- peste apa- onoare,marire;- cu fan- cearta din senin in casa;- de beton- mari ambitii pentru viitor;- de cale ferata- sanatate si noroc;- de lenm- lipsa de vointa;- de piatra- ambitiile tale se vor implini;- in constructie- ai multa imaginatie;- in nesiguranta trecand pe langa el- nenorocire;- parapet de- musafiri neasteptati;- prabusindu-se- necredinta;- rupt- frica, neancredere, nehotarare, situatie grea;- stricat- intalnire iminenta ce va fi placuta;- stricat de mult- intristare, nefericire;- trecand- situatie buna, onoare asigurata;- vazand- zile norocoase.
314 Pod - de visezi ca treci pe un pod, s-ar putea sa ai o schimbare in viata profesionala sau poate sa treci in alta localitate; visul poate fi socotit bun daca trecerea podului se face fara probleme; daca podul e stricat, e rupt sau se afla in reparatii, ai mare grija in ceea ce faci si nu-ti fa planuri prea mari.
315 Podea - simpatie si caldura reciproca;- lustruind- placeri neasteptate;- de ciment- timpuri grele;- de marmura- esti om delicat si influientabil;- maturi- esti inteligent;- speli- vei trai o mica dezamagire;- stergi- ai o minte limpede si netulburata de probleme.
316 Poezie - dragoste la prima vedere;- citesti- bucurii;- lecturezi- vei fi implicat intr-o afacere in care trebuie sa-ti ieie masuri de prevedere;- scrii- dragoste, rezolvarea problemelor financiare.
317 Polita - scapi de datorie.
318 Politie / politist - Daca visezi ca vorbesti cu un politist inseamna ca vei merge in vizita la niste prieteni.Daca visezi ca esti abordat de un politist sau ca incerci sa fugi de unul, inseamna ca va trebui sa te scuzi in fata prietenilor pentru un lucru pe care nu trebuia sa il fi facut.
319 Politie / politist - De vei vedea politist in vis, niste necazuri vei avea, dar mai ales vei fi preocupata de cele ce se vor intampla in viata ta. Visul iti semnaleaza ca esti destul de ingrijorata. In cazul in care visezi ca ai necazuri cu politia, problemele care nu-ti dau pace in prezent se vor lamuri in curand.
320 Pompier - Daca visezi ca esti pompier, vei primi onoruri de la o persoana din conducere.Daca visezi ca porti anumite aparate pentru stingerea focului, vei evita un accident.
321 Popa - de vei visa o fata bisericeasca, e semn ca o anumita galceava sau cearta de-a ta se va stinge, iar tu vei fi multumit.
322 Popa - primejdie;- vorbind cu- necazuri.
323 Porc - injosire, lenevie, zgarcenie, depravare;- avand- noroc, bucurie, sanatate;- balacindu-se in noroi- boala;- devenind porc mistret- inamic periculos;- hranind- viitor asigurat;- gras- dificultati;- in noroi- insanatosire greoaie;- mai multi- bucurie;- mai multi murdari- situatie rusinoasa;- mistret- dusman, paguba;- mistret dormind- ajutor de la prieteni;- mistret infuriat- dezordine, inamic periculos ce trebuie evitat, curaj;- muscandu-te- furt, te calca hotii;- salbatic- te impaci cu dusmanul;- scroafa- fecunditate;- slab- dificultati;- taind- foloase;- vazand- dificultati, paguba.
324 Porc / porci - vis ce prevesteste in afaceri atat noroc cat si ghinion, multe din planurile tale marete vor esua, iar altele, pe care le considerai mai putin importante, te vor ajuta de minune.
325 Port - Daca visezi ca esti pe un vapor care paraseste un port inseamna ca te vei bucura de o calatorie intr-un loc indepartat.O nava care intra in port este semn al capacitatii tale de a-ti platii datoriile si cheltuielile de afaceri.
326 Portelan - Daca visezi obiecte frumoase de portelan sau daca visezi ca spargi un vas din portelan inseamna ca iti vei face prieteni noi.
327 Portocala - neliniste;- coapta- dragoste noua;- cumparand- dragoste impartasita;-daruind- casatorie bogata;- frumoasa- intelepciune, judecata in actiune;- mancand- dureri, suparari, rani;- stricata- raceala si indiferenta;- urata- pierderea onoarei.
328 Portocala - Vis nu prea bun, prevesteste dificultati in planul relatiilor cu cei din jur, e vorba despre o chestiune de onoare. Visul prevesteste si alte pericole, suparatoare, dar nu mai mari. Daca o fata sau o femeie indragostita va visa portocale, va avea parte de indiferenta dinspre persoana iubita. Interpretari mai noi, mai ales din lumea anglo-saxona, precizeaza ca visul cu portocale prevesteste distractie, iar daca te visezi mancand portocale, vei avea parte si de placeri.
329 Portofel - Daca visezi ca gasesti un portofel plin cu bani inseamna ca vei face o calatorie.Un portofel gol indica faptul ca vei fi rasplatit pentru o fapta buna.Daca visezi ca iti pierzi portofelul inseamna ca s-ar putea sa fii prins in mijlocul unei furtuni.
330 Portret - Daca visezi ca ai portretul tau pictat sau sub forma de fotografie inseamna ca vei suferii deceptii.Daca visezi ca altcineva pozeaza pentru un portret inseamna ca vei participa la un eveniment social important.
331 Porumb - prieten;- avand- probleme mari;- avand mult- o perioada de insucces in activitate;- boabe- imbunatatirea situatiei materiale;- in car spre casa- prosperitate;- in hambar- implinirea dorintelor, fericire in familie;- strans pe camp- situatie materiala infloritoare.
332 Porumb - In traditia romaneasca, visul cu porumb prevesteste faptul ca vei primi niste bani. Aceeasi explicatie apare atunci cand visezi un lan cu porumb.
333 Porumbei - vesti importante de departe, nu neaparat bune, se anunta schimbari in afacerile tale; porumbei sunt semn bun ptr, cei prinsi in chestiuni sentimentale; visul e foarte bun dac-I vezi pe porumbei in zbor si nu pe pamant, pe casa sau pe vreo creanga.
334 Porumbel - vei primi scrisoare, pace si armonie, legaturi de inima;- avand- musafiri;- calator- prieten nou;- incercam sa-l prindem- iubire nesperata;- mai multi- amici sinceri;- mancand- nefericire, intristare, necazuri;- mort- vei pierde un prieten credincios;- pe acoperis- veste buna;- plimbandu-se- surpriza nu prea placuta;- prinzand- intalnire cu un prieten, insuratoare;- salbatic- ai de a face cu o femeie netrebnica;- se asaza pe fata noastra- stiri asteptate cu nerabdare;- statornici- intelegere;- uguind- nastere apropiata;- vazand- propuneri afectoase, bucurie;- vazand doi- bucurie familiala, casatorie, fericire;- zburand- pierderi de bani;- zburand spre noi- stiri de la iubit.
335 Porumbelul - Daca visezi sosirea unui porumbel, semn bun este, vesti importante si in general bune iti vor veni. Se zice ca porumbelul este simbolul femeilor cinstite si cu suflet bun. De vei visa porumbita care se odihneste, fericirea si binele vor salaslui in casa ta. Porumbel in zbor de vei vedea, in vis, o pierdere de bani vei avea. Traditia persana spune ca de vei vedea porumbei in vis, prieteni buni vei avea. Porumbel, porumbei morti - un prieten e intr-o stare grava si s-ar putea sa moara. Porumbei de vei manca, in vis, suparare inseamna.
336 Poseta - Daca visezi ca ai o poseta plina cu bani inseamna ca in curind vei avea mai multi bani.Daca visezi ca poseta este deschisa si ii este examinat continutul,de tine sau de altcineva, vei trece printr-o serie de evenimente incalcite, care insa se vor rezolva cu bine.
337 Posta - Daca visezi ca iti iei corespondenta de la oficiul postal inseamna ca vei cumpara lucruri noi pentru casa.Daca visezi ca nu ai nici o scrisoare inseamna ca vei fi supraincarcat de un vanzator.
338 Postas - vei trai o intamplare la care nu te asteptai.
339 Potcoava - Potrivit traditiei, visul cu potcoava prevesteste noroc. In traditia romaneasca, visul cu potcoava inseamna casatorie, iar daca nu va fi casatorie, vei face altceva important pentru viata ta.
340 Potop - averea iti este in primejdie.
341 Prabusi / prabusire - esec in curand, mare nereusita;- de boala- sanatate,- de durere- zile bune in curand;- de obosala- vei gasi rezolvare la problemele ce te framanta;- de parere de rau- bucurii te asteapta;- hambarul- probleme dificile;- hidroavionul- vei avea profit mic.
342 Praf - afaceri bune de castigat;- de carbune- harnicie si rasplata;- in ochi- schimbari mari in relatia ta cu partenerul.
343 Prafuit - drum- faci un compromis.
344 Prajitura - mancare buna paruta in vis, e semn de sanatate solida.
345 Prajitura - prevestire buna, stare materiala in ascensiune;- framanta o- esti foarte ambitios;- mancand- surprize placute, vei fi invitat la o serata;- mancand mare- traiti peste posibilitatile dv. materiale;- privind la o- relatii tandre;- prepari- incredere mare in tine.
346 Prapastie - frica, primejdie;- a trece pe langa- pericol apropiat;- cazand- permanent pericol;- margine de- noi intalniri sentimentale;- sarind- incetarea primejdilor;- trecand peste- indepartarea nevoilor;- zbori peste- te porti suparator fata de ceilalti.
347 Praz - semn de noroc si fericire; prieteni sunt de partea ta.
348 Preot - tine-ti constiinta curata;- anteriu de- noroc in toate imprejurarile;- binecuvantand- vei primi sfaturi;- la spovedanie- suspicios fara motiv;- in biserica- altii se ocupa de tine;- in negru- neplacere, calmitate, moarte;- spovedit de- pierdere;- vazand- logodna, onoare;- vorbind cu- consolare, ajutor providential.
349 Preot - Daca visezi ca esti preot este semn de noroc.
350 Presedinte - Daca visezi ca prezidezi o comisie, o adunare inseamna ca vei fi respectat de ceilalti pentru sinceritatea ta.Daca asculti un astfel de presedinte, vei avea o sansa de a-ti imbunatati slujba.
351 Prieten - vizita;- avand- viitor promitator;- calatorind in strainatate- despartire;- daca imbratisezi- vesti placute;- daca petreci cu un- castig;- minti un- ura fata de cineva;- nasul unui- treci printr-o buna perioada;- recunosti un- gresala ta trebuie raparata cat mai curand;- te falesti cu un- sperante spulberate;- vizita la un- iti trebuie rabdare pentru a avansa in catriera.
352 Prieten - Daca visezi ca esti cu prietenii inseamna ca vei inregistra cresteri financiare si vei avea parte de sanatate.
353 Prieten / prietena - In traditia persana, prietena sau prietenul din vis anunta probleme sufletesti, suparare, necazuri. Occidentalii spun ca daca iti vei visa o prietena, de niste certuri vei avea parte. Visul e bun numai daca visezi ca primesti in casa ta un prieten, o prietena, insemnand relatii bune cu cei din jur.
354 Prietenie - vei avea parte de intristare, de suparare.
355 Primi (A) - aur- minciuna, viclenie;- bobarnac in timp ce alergi- sa o lasi mai incet la serviciu;- camelie alba- bucurie intensa si de scurta durata;- carte- bucurie;- compliment- gelozie si discordie;- daruri- castig neasteptat;- decoratii- onoare, bucurie;- diamant- scurte iluzii;- diplomat- veste buna;- galbeni- vei fi ajutat in rezolvarea unei afaceri;- ilustrata- veste surprinzatoare;- lovitura- prosperitate;- medalia- ai incredere in tine si in partenerul tau;- miel- succes important;- o lovitura cu patul armei- proiectele tale vor fi incununate de succes;- oaspete- lipsa de timp;- rubin- iluzii de scurta durata;- orfan in casa- termini cu succes un proiect inceput mai de mult timp;- scisoare- vesti de departe;- o telegrama- esti intr-o stare apatica si de plictiseala;- trandafiri- iubesti si esti iubit;- un pachet- veste nepacuta;- vizita la un- iti trebuie rabdare pentru a avana la serviciu.
356 Prinde (A) - bratul- vei avea suparari;- dihorul- mostenire;- iepure in capcana- riscuri in curand;- furtuna- schimburi bune la serviciu;- liliac- sentimente deosebite pentru o persoana, grabnica insanatosire;- magarul- intamplare rea;- muste- boala, neplacerisi greutati in actiuni;- peste cu mainile- deziluzii sentimentale;- un greiere- ghinion;- sort spalat- fericire;- trifoi- sfaturile primite de la serviciu trebuiesc urmate.
357 Privi (A) - fata in oglinda- consideratie deosebita din partea sefilor;- dealul- sperata;- fotografia- vei revedea pe cineva cu placere;- lupta- indiferenta fata de oamenii din jurul tau;- masina- situatie buna la serviciu;- marea de pe dig- nevoi si nelinisti;- pe fereastra- calatorie in viitor;- succesiunea- dar de bani, calatorie sigura;- un strut- vei fi promovat.
358 Privit in oglinda - daca te visezi privind in jos din locuri inalte, de la o fereastra sau dintr-un turn, e semn ca esti un om complex, colorat, cu viata sufleteasca bogata; ptr.cei casatoriti, privitul in oglida prevesteste un copil.
359 Privitul in oglinda - Se zice ca daca te visezi privindu-te in oglinda, vei avea un copil.
360 Profesor - te revolti impotriva tuturor;- esti- clipe de fericire cu partenerul de viata.
361 Profesor - Daca visezi ca esti profesor sau ca inveti pentru cursul unui profesor inseamna ca vei avea probleme fizice si psihice.Daca visezi ca te intilnesti cu un vechi profesor din scoala inseamna ca vei fi rugat sa donezi pentru o cauza nobila.
362 Prune - visul prevesteste evenimente favorabile tie daca te visezi culegand prune; insucces vei avea daca te visezi culegand prune verzi; prune uscate- prevestire a unor necazuri; de te vei visa culegand prune de pe jos, situatia ta se va imbunatati, dar nu in totalitate.
363 Prune - De te vei visa culegand prune coapte, evenimente bune vei petrece; in schimb daca prunele sunt verzi sau uscate, insuccese, neczuri inseamna. Culesul de prune din pom mai inseamna si faptul ca ai dorite pentru lux sau de avansare la serviciu.
364 Pudriera - Daca un barbat viseaza ca poarta cu el o pudriera, va fi stanjenit de prieteni.Daca o femeie viseaza ca foloseste pudriera in public, va avea dificultati in a-l intelege pe barbatul iubit.
365 Pui - profituri spirituale si materiale, viata indelungata;- avand- castig;- coapsa de- un potential politic;- de caprioara- intristare, suparare, doliu;- de leu- unirea va face fericirea familiei tale;- carne de- ai pierdut o mare ocazie;- hranind- castig;- taiat- neplaceri;- visand- viata indelungata.
366 Pui - In traditia romaneasca, visul cu pui si closca pe langa ei prevesteste un necaz in familie, o pierdere de care esti foarte legata. Potrivit vechilor persi, de vei visa pui de caprioara, de suparare vei avea parte.
367 Pui, closca cu pui - nu e vis bun, vei avea o lipsa in casa, o pierdere la viata ta.
368 Punga - de visezi ca gasesti o punga su bani, vei avea succes in dragoste, dar nu si in afaceri.
369 Punga - de bani goala- castig neasteptat;- goala- lene;- furata- fals, paguba;- lapte in- un prieten te va trada;- plina- darnicie, dobanda, noroc in afaceri;- umplutura- bucurie.
370 Purcel - noroc uimitor;- sugand- vei fi judecat dupa fapte.
371 Pureci - Daca visezi ca esti ciupit de pureci iti vei face probleme privitoare la datoriile pe care le ai.Daca visezi ca esti un purece care sare peste tot, trebuie sa fii precaut in noile probleme de afaceri .Daca visezi ca omori un purece, vei avea noroc.
372 Purice - necazuri mici, suparari si probleme marunte din reaua vointa a altora;- ai- neplaceri caznice;- a fi piscat- avere, bogatie;- a prinde- grija, alergare;- muscat de- averea ta ve spori;- multi- bani;- omori un- succes;- prinzi- alergatura, grija;- sarind- timp frumos;- sarind pe tine- casatorie, maternitate;- sarind pe sort- te vor vizita neamurile;- vazand- plictiseala, mici vrajmasi.
373 Pusca - de vei auzi un foc de arma in vis, e semn ca cineva care ti-e drag se va imbolnavi; daca tu insuti visezi ca tragi cu pusca, e prevestire a unor necazuri.
374 Puscarie - asemenea vis indica multa fericire in casa si succes in afaceri.
375 Put - Daca visezi un put cu apa multa inseamna ca vei avea un salariu bun, dar nu vei fi bogat.
376 Plug - Nunta, osteneala si lucru.
377 Plumb - Boala si suparare.